PORTAKALLI FIRIN SÜTLAÇ ÜSTÜNDE PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİGerekli Malzemeler;- Portakal 2 adet - Toz şeker 1 su bardağı - Çubuk tarçın 1 adet - Karanfil 2-3 adet - Su 2 su bardağı - Kürdan - Dr Oetker Sütlaç Hazırlanışı;Suyla şekeri kaynamaya alıyoruz. İçerisine çubuk tarçın ve karanfilleri ekliyoruz. Portakalın bir tanesinin kabuğunu rendeleyip sütlacın içine katıyoruz. Diğer portakalı da halka şeklinde dilimleyip kabuğunu soyuyoruz. Soyulan kabukları rulo şeklinde sarıp kürdan saplayarak sabitliyoruz ve ayrı bir tencerede acılığı gitsin diye kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kabukları süzdürüp şerbetin içine ekleyip şekerleme kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Hazır olan şekerlemeleri kürdanlarından ayırıp sütlacın üzerinde servis ediyoruz.
PORTAKALLI FIRIN SÜTLAÇ ÜSTÜNDE PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİGerekli Malzemeler;- Portakal 2 adet - Toz şeker 1 su bardağı - Çubuk tarçın 1 adet - Karanfil 2-3 adet - Su 2 su bardağı - Kürdan - Dr Oetker Sütlaç Hazırlanışı;Suyla şekeri kaynamaya alıyoruz. İçerisine çubuk tarçın ve karanfilleri ekliyoruz. Portakalın bir tanesinin kabuğunu rendeleyip sütlacın içine katıyoruz. Diğer portakalı da halka şeklinde dilimleyip kabuğunu soyuyoruz. Soyulan kabukları rulo şeklinde sarıp kürdan saplayarak sabitliyoruz ve ayrı bir tencerede acılığı gitsin diye kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kabukları süzdürüp şerbetin içine ekleyip şekerleme kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Hazır olan şekerlemeleri kürdanlarından ayırıp sütlacın üzerinde servis ediyoruz.