HaberlerBugün Ne PişirsemBugün ne pişirsem: 4 ŞubatBugün ne pişirsem: 4 ŞubatGünün menüsü: Ayran aşı çorbası, kabak yemeği, meyhane pilavı ve fırın sütlaç.1 Ayran aşı çorbası malzemeleri: 1 bardak buğday1/2 bardak nohut500 gram süzme yoğurt6 bardak su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane Üzerine:ZeytinyağıPulbiber Ayran aşı çorbası yapılışı: Aşurelik buğday ve nohudu bir gece önceden ayrı kaplarda suya koyun. Şişen buğdayı derin bir tencereye alıp üzerine 6 bardak su ekleyip haşlayın. Nohudu ayrı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzme yoğurdu ve tuzu bir kapta pürüzsüz olana dek karıştırın. Nohudu süzüp buğday tenceresine alın, karıştırın. Buğdaylar pişince tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca yoğurt ve naneyle karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve pulbiber kızdırıp dökerek servis yapın.2 Kabak yemeği malzemeleri: 1 kilo kabak1 soğan150 gram kıyma3 yeşil biber2 domates1/2 kaşık domates salçası1/2 kaşık biber salçası2-3 kaşık zeytinyağıDereotuMaydanozTuz Kabak yemeği yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri de küp küp doğrayıp tenceredeki karışıma ilave edin. Domatesler suyunu çekince biber ve salçayı ekleyip kavurun. Yarım çay bardağı suyla homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Suyu çekince küp küp doğranmış kabakları ve tuzunu ilave edin. Kapağı kapatıp kabağın sulanmasını bekleyin. Ara ara karıştırın. Kabaklar yumuşayınca maydanoz ve dereotunu ekleyin. 1 çay bardağı suyu da ekleyerek 10-15 dakika pişirin.3 Meyhane pilavı malzemeleri: 1 kaşık tereyağı1 kaşığk zeytinyağı1 kuru soğan2 diş sarımsak1 kaşık domates salçası1 çay kaşığı biber salçası3 domates1 dolmalık kırmızı biber1 yeşil biber1,5 bardak pilavlık bulgur3 bardak sıcak tavuk suyu1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber Meyhane pilavı yapılışı: Soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Biberlerin içini çıkarıp iri iri doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin. Soğan ve sarımsakları kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Renkli biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Bulguru da ekledikten sonra biraz çevirin. Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip kısık ateşte ağzını kağatıp pişirin.4 Fırın sütlaç malzemeleri: 3 kaşık nişasta1 çay bardağı haşlanmış pirinç1 bardak şeker2 yumurta sarısı1 litre süt1 çay bardağı soğuk suVanilya Fırın sütlaç yapılışı: Tencereye süt ve şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. Önceden sıcak suda haşladığınız pirinci ilave edin. Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Tüm malzemenizi ısıya dayanıklı servis kaselerine boşaltın. Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.ayran aşı çorbası tarifikabak yemeği tarifimeyhane pilavı tarififırın sütlaç tarifi