Bu kebabı tatmak isteyenler 2 saat önceden sipariş veriyorKırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, domates, yeşil biber, sarımsak, tereyağı ve pul biber kullanılarak pişirilen Keskin tavası, etin tazeliği açısından kentte sadece 6 ay süresince yapılabiliyor.
Türk mutfağının gözdesi et yemekleriEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerindendir. Akşama hangi yemeği yapsam sorusunun cevabında et yemekleri, her zaman birinci sırada yer alır. Lezzet olarak her beğeniye göre pişebildiğinden bu yemekler, her damağa uyum sağlayan yemeklerdendir. Ayrıca sağlık açısından da önemli bir yer tuttuğu için, tencerelerde en çok pişen yemekler et yemekleri olur.
Kurban Bayramı'nda doğru et nasıl yenir?Kurban Bayramı'nın gelmesiyle kontrolsuz ve doğru olmayan et tüketimi de artıyor. Uzm. Dyt. Nilay KeçeciArpacı kurban etlerinin nasıl tüketilmesi hakkında bilgi verdi...