Son dakika enfeksiyon hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enfeksiyon hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enfeksiyon hastalıkları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.437 enfeksiyon hastalıkları haberi bulunmuştur.
1 yaşında bunayan kızın dramı! Parkta oynarken başladı: 'Birçok çocuk bu hastalıkla yaşıyor'Henüz 1 yaşındaki küçük kız parkta oynarken sendeledi. İlerleyen günlerde de önce dengesi bozulup ayakta duramadı, sonrasında da konuşma ve beslenme yetisini kaybetti. Dört koldan çare arayan doktorların ilk başta viral bir enfeksiyon sandığı bu olayın ardından ise demans çıktı! "Birçok çocuk ve ergen tedavisi olmayan bu hastalıkla yaşıyor" diyen Prof. Dr. Dilara Fisun İçağasıoğlu bilinmeyen gerçeği anlattı.
Kolay bulaşıyor, ağır seyrediyor! Kimler, ne zaman grip aşısı olmalı?Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarda gribin çok daha ağır seyrettiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, hava sıcaklıklarının düşmesiyle artmaya başlayan grip hastalığı ve grip aşısı hakkında bilgi verdi.
Sessiz tehdit, yayılma riski yüksek!Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız Marburg virüsünün Ruanda’dan Almanya’ya sıçradığı endişesi, Avrupa’daki yetkilileri alarma geçirdi.
‘Gripten ayırmak zor’Tatil sezonunun kapanması ve şehre dönüş, okulların açılması, mevsim geçişi grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasına sebep oldu.
Ateş, boğaz ağrısı, yorgunluk! “Öpücük hastalığı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir”Enfeksiyöz mononükleoz hastalığı Epstein-Barr virüsü (EBV)’nün neden olduğu öpücük hastalığının, insanlarda yaygın görülen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hastalığın bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir” dedi.
2 gün süren düğün! Ukraynalı doktor, Hakkari'ye gelin geldiFen bilimleri öğretmeni Hakkarili Ömer Tatlı ile enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan Ukraynalı Dr. Nadiia Kryvenets, Hakkari'de yaptıkları düğünle hayatlarını birleştirdi. Hakkari'deki düğün 2 gün sürdü.
Bir hastalığı yok etti Napolyon'un baş tacı oldu! Yeniden gündemde, Prof. Dr. Ceyhan yorumladıBirilerinin hayatını kurtarmak, onları hiç tanımadan yapılabilecek bir şey olabilir mi? Emniyet kemeri, tedavi yöntemi ya da tıpkı Edward Jenner gibi 'aşı' buluşu yapmayı başaranlar, milyonlarca kişiyi hiç tanımadan da kurtarabiliyor. Bugünlerde 'maymun çiçeği virüsü ile yeniden gündeme gelen Jenner'ın 'çiçek aşısı' ne kadar koruyucu olur? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sorduk.
Maymun çiçeği virüsü pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi.
Hayvanlardan bulaşma olasılığı çok yüksek! Maymun çiçeği pandemi etkisi yaratır mı?Son dönemde artan maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün hızlı yayılmasıyla halk sağlığı açısından önemli bir endişe kaynağı haline geldi. Maymun çiçeği virüsüyle ilgili merak edilenleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünden Doç. Dr. Servet Öztürk yanıtladı.
50 yaş üstü için 'Maymun çiçeği' uyarısı: Koruyuculuk düzeyi bilinmiyorAdana Çukurova Üniversitesi'nden (ÇÜ) Prof. Dr. Yeşim Taşova, maymun çiçeğinin (M-Çiçeği) eski bir hastalık olduğunu belirterek, "M-Çiçeği hastalığının belirti ve bulgularının belirgin olması, nadiren belirtisiz enfeksiyon yapması, yakın ve uzun süreli temasla bulaşması, DNA virüsü olduğundan daha az mutasyon geçirmesi ve Covid-19'daki gibi yeni varyantların çıkmaması, esas olarak solunum yoluyla bulaşan bir virüs olmaması gibi özelliklerden dolayı Covid-19 benzeri bir büyük salgın yapması beklenmemektedir" dedi.
Hayattayken organlarını en çok bağışlayan il İzmirPandemi döneminde bile ‘Hayatta iken organlarını bağışlayanların’ en çok olduğu il olan İzmir, rekoru eliden bırakmıyor. Yılın ilk yarısı 8 bin yeni bağış alınan İzmir’de hedef, yılda 15 bin yeni bağışçıya ulaşabilmek...
DSÖ'nün 'Farkındalık yüzü' Harun Tulunay: Mpox ızdırabım oldu2022 yılındaki mpox salgını sırasında Avrupa'daki ilk hastalardan biri olarak yaşadığı tecrübeleri paylaşmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü'nün hastalığın "Farkındalık yüzü" olarak tüm dünyada bir anda gündeme oturan Türk aktivist Harun Tulunay (36), DSÖ'nün geçtiğimiz hafta ikinci kez küresel acil durum ilan etmesi sonrası, Mpox hakkında konuştu.
Paylaşımıyla dünyanın gündemine oturan Türk! HIV, Kovid, maymun çiçeği.. Merak edilen soruya yanıt2022 yılındaki mpox salgını sırasında Avrupa'daki ilk hastalardan biri olarak yaşadığı tecrübeleri paylaşmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü'nün hastalığın "Farkındalık yüzü" olarak tüm dünyada bir anda gündeme oturan Türk aktivist Harun Tulunay (36), DSÖ'nün geçtiğimiz hafta ikinci kez küresel acil durum ilan etmesi sonrası, Mpox hakkında konuştu.
Maymun Çiçeği (Mpox) aşısı var ama ilacı yokAfrika’da ölümlere yol açan, İsveç’ten sonra Pakistan’da tespit edilen ve “maymun çiçeği” olarak bilinen bulaşıcı mpox virüsüne karşı aşı olduğu ama ilaç olmadığı ortaya çıktı.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
Kabus hortladı! DSÖ uyardı, temastan beş gün sonra başlıyorİlk ortaya çıktığından beri tüm dünyanın kabusu haline gelen Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye ediyor Virüs 'FLiRT' isimli yeni varyant ile yeniden hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü ise, FLiRT varyant grubunun dünya çapında baskın hale geldiği konusunda uyardı.
'Yoksulların doktoru'ydu ama hakkında dava açıldı! 'Sağlık parayla satın alınmaz'İlk, orta ve lise eğitimini Cercis Murat Konağı'nda geçirdi. Mardin’in önemli tüccarlarından biri olan babası Cercis Bey, oğlunun doktor olmasını istiyordu. Babasını kırmayan genç adam, kaydını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne yaptırdı. Maddi durumu yeterli olmayan hastaları ücretsiz tedavi ettiği için 'Yoksulların doktoru' olarak tanınan ve bu nedenle hakkında dava açılan Prof. Dr. Murat Dilmener’in öğrencilerine verdiği öğüt ise kulaklara küpe olacak cinstendi.
Enfeksiyon Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.