Kan sulandırıcı kullanırken ne yememeli? Kiraz, nane, zencefil...Koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle bu dönemde başta aspirin olmak üzere kan sulandırıcılar hekimler tarafından öneriliyor. Peki, bu ilaçları kullanırken özellikle hangi besinleri dikkatli tüketmek gerekiyor? Kan sulandıran besinler nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Nuri Kurtoğlu, kan sulandırıcı kullanırken tüketildiğinde beklenmedik kanamalara yol açabilecek besinler ve kan sulandırıcı kullanımı hakkında bilgi verdi.
Romatizma hastalıkları için en uygun beslenme şekli: Akdeniz tipi beslenmeEklemleri etkileyen, iltihaplı ya da iltihapsız romatizma hastalıkları ile toplumda çok sık karşılaşılıyor. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle evlerde çok fazla zaman geçirmek zorunda kalınması ve buna bağlı olarak hareket etme imkanlarının azalması birçok romatizma hastasının yakınmalarında da artışa yol açabiliyor. Romatizma hastalarının düzenli ve bilinçli şekilde hareket etmesi, uygun diyet ve takviyeleri uygulaması eklem sağlığı açısından önem taşıyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer, koronavirüs kısıtlamaları döneminde romatizma hastalarının dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.
Covid-19 pandemisi kireçlenme hastalığını nasıl etkiledi? - Kireçlenmeye ne iyi gelir?Yaklaşık 3 ay süren corona virüs önlemleri sebebiyle evde hareketsiz şekilde geçirilen uzun saatler özellikle eklemler üzerinde çok önemli değişimlere sebep oldu. Bu eklem rahatsızlıklarından en fazla etkilenen 65 yaş üzerindekilerde kas erimesi, hastalıklı eklemlerde hareket kaybı, kilo alma ve buna bağlı eklem ağrılarında büyük artış yaşadı. Covid-19 pandemisinin kireçlenmeye olan etkilerini ve buna karşı neler yapılması gerektiğini Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nejat Güney anlattı... PEMBENAR ÖZEL
Kireçlenmede yumurta kabuğu zarının faydasıProf. Dr. Ayşegül Ketenci, “Yumurta kabuğu zarı ile ilgili bilimsel araştırma sonuçları ağrısız bir yaşamın olabileceği konusunda umut vericidir” dedi.