Tek kaşığı bir ünite kan yapıyor! Pekmez mi, ciğer mi daha faydalı? B12 deposuymuşSon yıllarda ortaya çıkan kansızlık birçok kişinin en yaygın problemlerinden biridir. Bunun için çeşitli ilaçlar olsa da doğal ürünlerde kan yapıcı besinler araştırılıyor. Özellikle kan için tüketilen pekmez ve ciğer ikilisinden hangisinin daha faydalı olduğu merak ediliyor. İşte tercih etmeniz gereken besin.
'Şifa kaynağı'nın kilosu altın gibi kıymetli! Gram ile satılıyor!Kanser ve tümör hücrelerinin vücuttan uzaklaştırma özelliği ve birçok hastalığa faydasından dolayı ‘şifa kaynağı’ olarak bilinen urmu dut pekmezi, kilo yerine gram ile satılıyor. İç Hastalıkları ve Geleneksel Tıp Uzmanı Enes Seyda Şahiner, urmu dutun antioksidan özelliği hakkında bilgi verdi.
Kaybettiğiniz enerjiyi bu besinle geri kazanınDut pekmezinin, kansere karşı koruma sağlamasının, mide rahatsızlıklarına iyi gelmesinin yanında erken yaşlanmayı engellemesi dut pekmezinin en önemli faydaları arasında sayılabilir. Vücuda enerji vererek kuvvet sağlar. Bu nedenle kış aylarında tüketilmesi önemle tavsiye edilir.
Dutun faydaları nelerdir?Yaz mevsimi yaklaşırken dut mevsimi de gelmiş oluyor. Hem taze hem kurutulmuş olarak yenebilen duttan yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde yararlanılıyor. Peki dutun faydaları nelerdir ve ne için kullanılır?