Son dakika dr mehmet yavuz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dr mehmet yavuz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dr mehmet yavuz haber sayfamızda...
8 milyarda tek, parmaklarıyla görüyor! Harvardlı uzmanları şaşkına çeviren Türkİnsanoğlu dünyaya geldiği ilk günden itibaren doğru bilinen pek çok şeyi değiştirme imkanına sahip olabiliyor. Kendi bestesini duymayan müzisyenden, görmeden resim yapabilen ressama, imkansız zannedilen pek çok şey üstün yetenekli bu kişiler tarafından gerçekleştirilebiliyor. Bunun yaşayan örneklerinden biri olan Ressam Eşref Armağan ise 8 milyar nüfuslu dünyada tek!
Yazılım ve bilişimde gençlerin önünü açtılarYazılım sektöründe ekosistemin güçlendirilmesi için eğitim ve istihdam konularında somut adımlar atan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile İzmir’i sektörün cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) arasında, genç istihdamının artırılmasına yönelik eğitimler için işbirliği yapıldı.
Dünya Kupası'nı izlemek için 2 saat uyudu! Ne ağzını ne de gözlerini oynatabiliyor2022 FIFA Dünya Kupası maçlarına olan merakı ve yaşadığı heyecan üst düzey bir boyuta ulaşan genç adamın vücudu yoğun tempoya yenik düştü. Günde sadece 2 saat uyuyarak işe gittiği için vücudunun verdiği tepkileri ilk etapta umursamamış olsa da, durumun ne kadar ciddi olduğunu anlaması çok uzun sürmedi.
Ara eleman sorunu bitecekBirleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Türkiye genelinde hayata geçirdiği ‘Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik’ Programı (SES) kapsamında, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile imzaladığı protokol ilk meyvelerini verdi. İmalat sanayi sektörüne ara eleman yetiştirmek için düzenlenen “Deri Dikim ve Kesim Operatörü” mesleki eğitim programına katılan 12 kişi, İZTO üyesi firmalarda önce staj yapacak sonra istihdam edilecek.
Araba tutmasının sırrı çocuklukta saklı! Denemeyen kalmadı, çözümü yara bandı mı? Çoğu kişinin araca bindiğinde yaşadığı mide bulantısı, seyahati çekilmez bir eziyete dönüştürüyor. Buna neden olan şey de aslında vücuttaki denge sistemi. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz'a göre bazı kişilerin bu sorunu hiç yaşamamasının nedeni ise çocukluğunda saklı. İşte araba tutmasını engellediği söylenen yara bandı yöntemi ve yolculukları rahat geçirmenin püf noktaları.
‘İzmir’i teknolojinin başkenti yapacağız’İzmir Valiliği’nin himayesinde, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali (TECH İZMİR) başladı.
Edison ve Einstein da kullanmış: Uyurken dil öğrenmenin yolu!Günümüzde yapılan birçok çalışma uyku öncesi öğrendiğimiz yeni bilgileri tekrarlamanın işe yaradığını söylüyor. Peki, uyku esnasında dışarıdan verilen bilgiler hafızaya yerleşebilir mi? Kişinin uyuyakaldığı anda dil öğrenmesi mümkün mü? "Keşke uyurken beynim kendi kendine öğrense" diyenler için uzmanlara sorduk.
Justin Bieber ile gündeme geldi ama dikkat! Karşılıklı açılan cam bile felç edebilirDünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın Ramsay Hunt sendromuna bağlı olarak yüzünün sağ tarafını kullanamaması akıllara özellikle bahar-yaz dönemlerinde çok sık karşılaşılan yüz felcini getirdi. Uzmanlara göre yanlış klima kullanımı ve arabada karşılıklı açılan camlar en büyük tehlikelerden.
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız...Dünya çapında olay yaratan, 'bu elbise ve ayakkabı ne renk?' tartışmasına bu sefer de, 'hangi sayıyı görüyorsunuz?' illüzyonu eklendi. Kullanıcıları ikiye bölen bu görsel için dünyanın dört bir yanından gelen cevaplar sosyal medyada viral oldu. Peki bu tip illüzyonlara her bakanın farklı şekilde algılamasının sebebi ne? Optik illüzyon testleriyle bazı şeyleri ölçümlemek, vücudumuzla ilgili yanlış giden bir şeylerin olup olmadığını anlamak mümkün mü? Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.
Tartışma yarattı! Uzmanlar: Doğru sayıları görüyorsanız...Dünya çapında olay yaratan, 'bu elbise ve ayakkabı ne renk?' tartışmasına bu sefer de, 'hangi sayıyı görüyorsunuz?' illüzyonu eklendi. Kullanıcıları ikiye bölen bu görsel için dünyanın dört bir yanından gelen cevaplar sosyal medyada viral oldu. Peki bu tip illüzyonlara her bakanın farklı şekilde algılamasının sebebi ne? Optik illüzyon testleriyle bazı şeyleri ölçümlemek, vücudumuzla ilgili yanlış giden bir şeylerin olup olmadığını anlamak mümkün mü? Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Kırmızı çizgiyi geçmenin 4 işareti! Bu belirtiler varsa oyun bağımlısı ve 3 ay yasak...Özellikle gençler arasında yaygın olan oyun bağımlılığı, başarıyı olumsuz etkiliyor. Ayrıca öğrencilerde depresyon, stres ve anksiyete sorunlarına da yol açıyor. Uzmanlar 4 kritik belirtiye dikkat çekerek, pandemiyle birlikte artan tehlikenin boyutlarını ortaya koydu.
Trabzon'da sur kazılarında tarih fışkırıyorTrabzon’un Zağnos Vadisi'nde, tarihi surların bulunduğu İç Kale ve Yukarıhisar'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek verdiği arkeolojik kazıların ilk etabı tamamlandı. Kazılarda Roma, Bizans, Kommenos ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eşya ve kalıntılara ulaşıldı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, “İlk sonuçlar beklentilerimizin gayet üzerinde, bol miktarda ve nitelikli malzemenin devamının geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Ve başladı! 'Belki Trabzon'un tarihi yeniden yazılacak'Trabzon'un Ortahisar ilçesi Zağnos Vadisi'nde iç kale olarak anılan bölgede, arkeolojik kazı çalışmaları imzalanan protokol ile başladı. Bugün temsili ilk kazma vurulurken, bölgede Roma, Bizans, Trabzon ve Osmanlı İmparatorluğu'nun izleri aranacak.
İzmir deniz üstü rüzgar enerjisinde öncü kent olmayı hedefliyorİzmir Kalkınma Ajansınca hazırlanan rapora göre, kentte rüzgar enerjisi sanayisinde 7 bin 500’ün üzerinde kişi çalışıyor, 30’u aşkın ülkeye yıllık 400 milyon doların üzerinde ihracat yapılıyor.
Varyemez amca sendromuna dikkat! OKKB ile varyemezlik arasında nasıl bir ilişki var?Varyemezlik, tarih boyunca birçok sanatsal yapıta malzeme olmuştur. "Varyemezlik, obsesif kompulsif kişilik bozukluğunun (OKKB) bir sonucu ise kişi kendisini, dostlarından ve hoşça vakit geçirebileceği etkinliklerden uzak bırakacak derecede para kazanmaya adayabilir." diyen Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu ile varyemezlik ilişkisini açıklıyor.
AB fonlarında işbirliği yoldaİzmir iş dünyasının önde gelen STK’ları ve çatı örgütü BASİFED, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz’u makamında ziyaret ederek hangi alanlarda çalışabileceklerini konuştu.
Aşk ve mutluluğun 20 sırrıTarihten günümüze hep merak konusu olan aşkı biraz daha derinden incelersek aşk şiirlere, filmlere kitaplara konu olmuş ve olmaya devam eden en büyük duygu durumudur. En duygulu şiirler, en anlamlı romanlar, en hisli besteler hep aşkın etkisiyle yapılmıştır. Evlilikler aşkların en güzel meyveleridir. Eğer bir aşk mutlu bir beraberlikle sonuçlanırsa hedefine ulaşmış demektir. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, evliliklerde mutluluk sırları hakkında bilgi verdi.
Neden kendimizi sabote etme ihtiyacı duyarız?Öyle bir kişi düşünün ki hayatında birçok şeyi gerçekleştirmek istiyor ama bir türlü başaramıyor, istediği hedeflere yaklaşamıyor. Belki de o kişi hep aynı plan doğrultusunda ilerliyor ve sonuçların değişmesini bekliyor. Kişi, farkında olmadan kendisini bir döngünün içerisine hapsediyor ve kendisini sonuçlara mahkum ediyor. Geçmişe dönüp baktığınızda amacınıza ulaşamadığınız bazı durumları hatırlayabilirsiniz. Nedenini ve nasıl olduğunu hatırlamasanız da bunun muhtemel açıklaması, öz sabotajdır. Çünkü kişinin en büyük engeli yine kendisidir. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz öz sabotaj konusu ile ilgili bakın neler söyledi
Geçer diye beklemeyin: Ellerdeki titremenin nedeni ve tedavisiEllerinizin hafif hafif titremeye başladığını ve daha sonra artış göstererek devam ettiğini mi fark ettiniz? Elleriniz kimi zaman hiç titremezken kimi zaman size yazı bile yazdırmıyor mu? Ellerde gerçekleşen titremenin en sık nedeni esansiyel tremordur. Her yaşta görülebilme ihtimali olsa da yaş ilerledikçe görülme oranı artar. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, esansiyel tremor hakkında merak edilenleri anlattı
Trabzon'da tarihi keşifTrabzon'un Ortahisar ilçesinde, Tabakhane Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan bölümde yapılan arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait sur ve hendek duvarı ortaya çıktı.
Trabzon'da dev keşif! İmparator Hadrianus dönemine aitTrabzon'da otopark için kazı yapılan alanda 2 farklı döneme ait arkeolojik kalıntılara ulaşıldı. Kalıntıların Roma İmparatoru Hadrianus dönemine ait olduğu düşünülen şehrin ilk sur duvar, örme sütun ile Geç Bizans dönemine ait hendek duvarları olduğu belirlendi. Uzmanlar, alanın tarihte bölgenin ticarethane ve yerleşim yeri olduğu görüşünde birleşti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yavuz, "Bu Trabzon için önemli bir keşif" dedi.
Dr Mehmet Yavuz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.