Gıdaları dondururken de çözdürürken de bu yöntemleri uygulayın!Covid-19 salgınının ardından evlerde gıda stokunun arttığına dikkati çeken uzmanlar, buzluk ya da derin dondurucuda saklanan gıdaların tazeliği ve besin değerini koruyabilmesini sağlayacak önerilerde bulundu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, gıdaların dondurularak muhafaza edilmesinin tazeliğini korumak için en iyi yöntemlerden olduğunu söyledi.
Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyolarıGastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.
Donmuş et nasıl çözülmeli?Donmuş eti çözerken sağlıklı bir yöntemle çözmek gerekir. Aksi taktirde sağlığınıza ciddi zararlar verebilir. İşte donmuş eti çözmenin en sağlıklı yöntemi…