Tazesinden farkı yok, üstelik pratik! İçinde daha fazla vitamin var, dondurucudaki mucizeModern yaşamın temposu, zaman kazandıran çözümleri de beraberinde getiriyor. Bu çözümlerden biri de dondurulmuş gıdalar. Taze sebzeleri her zaman el altında bulundurmak zor olabiliyor, bu açıdan dondurulmuş ürünler pratik bir alternatif sunuyor. Dondurulmuş sebzeler, hasat edildikten hemen sonra dondurularak besin değerlerinin büyük oranda korunması sağlanır ve uzun süre saklanılabilir. Bu, sadece yemek yapmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda dengeli bir beslenme içinde yardımcı olur.
Dondurulunca daha lezzetli oluyorlar! Besin değeri yükseliyorDondurulmuş sebzeler en olgun hallerinde şoklanarak dondurulduğundan, bu vitamin ve mineralleri en iyi şekilde hapseder ve besin değerlerinin parçalanmasını önler. İşte tam da bu yüzden bazı sebzeleri dondurmak ve dondurulmuş bir şekilde satın almak tüketileceği zaman daha sağlıklı bir besin tüketmek anlamına gelebilir. Peki hangi sebzeler dondurulunca daha lezzetli oluyor?
Dondurulmuş sebzeler de tazesi kadar vitaminli mi? Cevabı herkesi şaşırtıyorSatın alınan sebzelerin genellikle taze bir şekilde tüketilmesi gerektiğini düşünürüz. Bazı durumlarda ise dondurulmuş bir şekilde alıp saklamak daha pratik olabilir. Birçok kişi sebzelerin hangi türde daha faydalı olacağını merak ediyor. İşte şaşırtan cevap.
Enginar sandığı fareyi yiyen adam: Bıyıkları ve bana bakan iki gözü gördümHerhangi bir restoranda başınıza gelebilecek belki de en kötü kabus bu: Yemeğinizin arasına gizlenmiş ölü bir fareyi az kalsın yemek. Fakat dondurulmuş sebze ve patateslerini pişirmek için eve dönen İspanyol'un başına gelen tam da buydu.
Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı