Son dakika Dilara haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dilara gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dilara haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.987 dilara haberi bulunmuştur.
Erzurum'u sarsan 4.3'ün bir anlamı var! 37 yılda 3 kez kırıldı: 'Yedisu da etkileyebilir'Erzurum, dün yaşanan 4.3’lük küçük depremden olumsuz etkilenmedi. Ancak tarih boyunca şehrin altından ve yakınından geçen fayların ürettiği depremler, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Üstelik tarihte ilk, belki de son kez yaşanan olaylar da Erzurum’da kayda geçmişti. Gökyüzünden ekmek yağan, enkaz başında hayatta kalma mücadelesinde bir de kurtlardan korunan Erzurumlular için 4.3’lük depremin de anlamı var. Doç. Dr. Bülent Özmen anlattı.
Tek kodla son model araç buhar oldu! 165 milyonluk vurgun: Polisle tuzak kurmuş0 ve 1 rakamlarının ne kadar güçlü olabileceğini düşündünüz mü? Doğru bir sırayla dizildiğinde bu sayılar kapının önünde duran milyonlarca liralık araçların çalınmasına bile neden oluyor. Son 1 yıl içinde ABD’de nakliye firmalarının yeni satın alınan araçları sahiplerine götürürken hacklenip yanlış adreslere çağırılmasının ardından, bir de anahtar kopyalayan hırsızlar devreye girdi. Üstelik liste kabarık, çalınan araçların maliyeti 165 milyon lirayı aşıyor!
Altından diri fay geçmeyen Ankara neden sallanıyor? 2 depremle tetiklendi: 'Artık güvenli değil'Dün Ankara'nın 3.5 büyüklüğünde küçük bir depremle sarsılması, başkentin depremselliğini yeniden gündeme getirdi. Ankara sanıldığı gibi depremden muaf ya da depremin pek de uğramayacağı bir yer mi yoksa Türkiye’nin her noktası gibi büyük depremlerin etkisi altında kalabilir mi? Yapı stokunun depreme hazır olmadığı açık şekilde görünen başkentin depremselliğini, 2 uzman önceki depremleri de değerlendirerek Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Konya'da mezar oldu! Çökmesi için depreme gerek yok: 'Kayar camlı balkon ilave yük'Evin en keyifli ve en çok dönüştürülen yeri olan balkonlar, bazen herhangi bir deprem olmadan bile çökebiliyor. “Balkonu camlatıp iç alana dahil ederim” düşüncesiyle yapılan balkonu kapatıp mutfağa ya da salona dahil etmekse bu sonu hızlandırıyor. Üstelik balkonlara ne yapılırsa yapılsın, mühendislik hizmeti alsa ve yönetmeliklere uysa bile çökme riski 0’a düşmüyor! Uzmanı anlattı.
Önce kaderini, sonra rakibini yendi! 2 eldivenle yazdığı senaryo Oscar'a götürdüİstediği şeye ulaşmak için durmaksızın çabalayan ama hayatın ve kaderin önündeki en büyük engel olduğunu bilen bir adam, ne kadar başarılı olabilir ki? Doğduğu an bile tüm talihsizliklerin kendisini bulduğu yaşamına, 3 Oscar ve sayısız ödül sığdıran ve bunların hepsini hayvanat bahçesinde aslanların kafesini temizlerken 3 günde yazdığı senaryoyla kazanan Sylvester Stallone’un hikâyesi, bugün milyonlarca hayranıyla sürüyor.
Böcekli pizza yer misiniz?Avrupa Birliği, protein zengini un kurdu ve çekirgenin ardından cırcır böceğinin de yenilmesine yeşil ışık yaktı. İnsanların böcekleri de yemesi dünyanın geleceği için tartışma başlattı.
Adıyaman’da köpeklerin saldırdığı 5 yaşındaki Osman Can ağır yaralandıAdıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde sokakta oynarken köpeklerin saldırısına uğrayan Osman Can Yasılak (5), başından, omuzlarından ve bacaklarından yaralandı. Bağırma seslerini duyan anne Dilara Yasılak ve çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılan çocuk, hastanede yapılan müdahalenin ardından Gaziantep’e sevk edildi.
Dedikleri tek şey 'tuhafsın' oldu! 38'inde otizmli olduğunu öğrendi: 'İsteğim istihdam'Otizm her ne kadar çocukken fark edileceği varsayılan ve doğuştan gelen bir durum olsa da, bazen uzun yıllar teşhis edilemiyor. Kişiler, belirti şiddetine ve işlev kaybının derecesine göre ‘engelli’ olabiliyor ancak yaygın görüş, otizmi olan her bireyin ağır engelli sayıldığı yönünde. Bu damga nedeniyle hayatın pek çok anında dışlanan birçok çocuk ve genç var. Oysa her şeyi başarıyla yapmış, bilim insanı, sanatçı, öğretmen ve doktor olup hayatlara dokunmuş otizmli bireyler hiç de az değil. Peki, yetişkinliğinde bu gerçeği öğrenenlerin yaşamında neler oluyor? 38 yaşında tanı alan Burçak Akdeniz ve Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
38 yıllık usta anlattı, altın kum gibi dağıldı! Hileyi anlamak imkânsız: 'Ayarına bakmazdık'Neredeyse her gün bir ‘altın’ dolandırıcılığı, kuyumcu hilesi gündeme geliyor. Mağdurların sayısı da dolandırıcıların hileleri de her geçen gün artıyor. Uzun zamandır yapılan bir altın hilesi de, bir müşterinin aldığı bilezikten şüphelenerek bileziği kesmesiyle ortaya çıktı. Bileziğin içinden binlerce toz tanesi dökülmüştü, üstelik hepsi bileziğin satışı esnasında tartılan grama dâhildi! Gramaj ve ayar hilelerini 38 yıllık altın ustası Ergin Daşdemir anlattı.
3 yıl önce de adres Seferihisar’dı! Ege’deki çekilmede 6 Şubat yanılgısı: 'Artarsa takip şart'Ege Denizi her gün onlarcası kaydedilen depremlerle gündeme geliyor, Santorini Adası ve çevresindeki volkanik aktiviteler tartışılıyordu. 3 ve 4’ün üzerindeki yüzlerce depremin volkanik temelli olup olmadığı, büyük bir depremin yaşanması durumunda tsunaminnin Türk kıyılarını vurup vuramayacağı konuşulurken, Seferihisar’da deniz suyunun çekilmesi panik yarattı. Pek çok kişi bu durumu depreme bağlasa da yaşananların temelinde yatan bambaşka sebebi, Doç. Dr. Ergin Ulutaş anlattı.
6 Şubat'ta yaşandı ama bitmedi! Gecekonduları yıkmayan şifre: 'Sağ gösterip sol vurabilir'53 bin 537… Sadece bir sayı değil, biten hikâyeler, yok olan ailelerin yürek yakan kaybıydı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin üzerinden bugün itibarıyla tam 2 yıl geçti. 11 ilin etkilendiği depremin 2’nci yılında, Türkiye’nin değişmeyen deprem gerçeğini, depremde en çok yarayı alan Hatay’ı ve zeminin depremin şiddetini artıran etkisini Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Üst üste 4 tsunami kurbanı! İskeleti Çeşme'de bulundu: 'Santorini adamı'nın gizemiSantorini’de M.Ö. 1600’de meydana gelenler, daha önce hiçbir yerde yaşanmamıştı. Olabilecek tüm doğal olaylar neredeyse bir anda yaşanmış, Ege’ye kıyısı olan Batı Anadolu toprakları da kül ve tsunami etkisinde kalmıştı. Bir uygarlığın çöküşüne zemin hazırlayan ve 2017’de gün yüzüne çıkmak üzere genç bir adamı küle boğan felaketin temelinde ise bugün de deprem fırtınasıyla gündeme gelen Santorini Adası ve Thera yanardağı vardı! Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu İzmir Çeşme’de bulunan ‘Çeşme adamı'nı Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Muğla’ya 180, İzmir’e 250 km! Santorini'deki uğultu neyin işareti? 13 dakikada çöktüYunanistan ile Türkiye arasında, Ege Denizi’nde 4 gündür süren deprem fırtınasına ilişkin pek çok uyarı yapılmış, deprem, tsunami ve volkanik aktivite pek çok kişiyi tedirgin etmişti. 3 bin 600 yıl önce Santorini ve çevresindeki volkanik aktivite Minos Uygarlığı’nın çöküşüne neden olmuştu. Sonuncusu 2012’nin ocak ayında yaşanan deprem fırtınası 2025’in da ocak ayında başladı ve şubata yının ilk günlerinde gündemi işgal etmişti. Peki bu fırtına, Türkiye’yi de etkileyecek bir aktiviteyi beraberinde getirir mi? 3 uzman açıkladı.
Düşen F-35’te şifre 'tek' pilotta! ABD 22’sini kaybetti: 'En büyük tehdit Yunanistan'Dün Alaska’da düşen F-35 uçağı, geçmiş kazaları ve bu uçaklarda bir güvenlik sorunu olabileceğini yeniden gündeme getirdi. Pilotunun koltuğu fırlatması ve paraşütle kurtulmasından saniyeler sonra yere çakılan F-35’in geçmiş kazalarındaki kritik detayı ve Türkiye ile ABD arasındaki F-35'lere dair problemli alanların yakın coğrafyadaki etkilerini Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Uçak uçurup evleri ısıtıyor! Türkiye'de benzine rakip olur: Yüzde 25'i zeytin çekirdeğindenEnerji, teknolojinin gelişmesiyle daha çok ihtiyaç duyulan, en değerli madenlere erişmek için bile ihtiyaç duyulan önemli bir malzeme. Isınma, ulaşım, sanayi ve hayatın her alanında olmazsa olmaz olan yakıtlara İspanya bambaşka bir boyut kazandırdı. Yıllık enerji ihtiyacının yüzde 20 ila 25’ini zeytin çekirdeklerinden sağlayan ülkede evlerin ısınması ve uçakların uçması için bile her gün binlercesi çöpe atılan zeytin çekirdekleri kullanılıyor. Üstelik benzinden yüzde 70 daha ekonomik yakıtın, Türkiye’de de kullanılması mümkün! Prof. Dr. İlhan Kocaarslan anlattı.
Ne kadar geç, o kadar büyük! Bursa'daki depremde zemin alarmı: 'İstanbul'dan kötü olabilir'Bursa, 27 Ocak günü Kandilli Rasathanesi tarafından 4.1 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremle büyük panik yaşadı. AFAD’a göre ise büyüklüğü 4 olan depremi Bursalılar çok daha şiddetli hissetti. Üstelik uzmanların, büyük deprem beklenen noktalardan biri olduğu yönünde uyarılarda bulunduğu şehirde yapı stoku, Prof. Dr. Süleyman Pampal’ın dikkat çektiği ‘zemin’ kritelerine de uymuyor. Yani Bursa deprem tehlikesini, 'riskle' karşılamaya hazırlanıyor!
Rusya-ABD rekabetinde 20 yıl yedi! 125'incisinde gerçek oldu: Dünyanın merkezine yolculukRusya ile ABD arasında bitmek bilmeyen soğuk savaş ve birbirini takip eden benzer gelişmeler yaşanıyordu. Uzaya gitmek, dünyanın en derin noktasına ulaşmak için kuyu açmak girilen rekabetlerdendi. Rusların Jules Verne’nin kitabındakine çok benzeyen 'dünyanın merkezine yolculuk' macerası, onlara rekorlar getirmişti. Uzun yıllar kuyu kazmak uğruna ABD’den 20 yıl geride kalmaya mahkum olmuş Rusların rekorunu Katar yeniden kırmış olsa da, gün gelecek ve 'ait olan, ait olduğu yeri bulacaktı!'
'Yerebasan' Küratörlerinden Açık Çağrıİstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak “Yerebasan” projesinin küratörleri Ceren Erdem ve Bilge Kalfa, mimarlık bölümü öğrencilerini ve mimarları sergiye katkı sunmaya davet ediyor.
Dilara ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.