Son dakika dijital telif yasası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dijital telif yasası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dijital telif yasası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 87 dijital telif yasası haberi bulunmuştur.
Google’a bir suçlama daha! İngiliz Rekabet Kurumu’ndan açıklamaGeçtiğimiz haftalarda ABD mahkemesince hakkında piyasayı domine ettiği ve yasa dışı faaliyetlerde bulunarak tekelleştiği kararı çıkan Google bu kez İngiltere'nin radarına girdi. İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu'ndan Google hakkında açıklama yapıldı.
YENİ 📌 Dijital Telif yasası nedir? Dijital telif hakkı ne zaman çıkacak?Dijital telif hakkı ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'de emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. Konu hakkında bilgilenmek isteyenler de Dijital Telif yasası nedir? Dijital telif hakkı ne zaman çıkacak? sorularına cevap arıyor.
Google, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum gerçekleştirdi.Milyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
Google dijital telife olumlu bakıyor! 'Meclis'te tarihi bir adım attık'Milyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
‘Çifte standart uygulama’ çağrısı!TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yapacak olan Google’a 72 milyon internet ve 62 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunan Türkiye’de dijital telif ve bu kapsamda habere de telif ödenmesi yönündeki çalışmaları çerçevesinde “çifte standart uygulamaması” çağrısı yapılacak.
Google, dijital telif için Meclis'e geliyorBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
Dijital telif yasasında sona doğru! İçerik üretimine koruma kalkanıBaşta basın sektörü olmak üzere dijital alanda içerik üretimi yapan tüm kesimlerin dört gözle beklediği Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor" dedi.
X’e ‘komşu hakkı’nı yedirmeyecekler!Sosyal medya platformu X’in yayınladığı içeriklerden pay almak isteyen Fransız medyası ‘komşu hakkı’ olarak nitelenen telif hakları için verdiği hukuk savaşını kazandı. Şimdi haber başına kazanılan parayı öğrenecek.
‘İçerik’ gazetede reklam ‘dijitalde’Rekabet Kurulu’nun toplantısında dijital platformların, haber yayıncılarının içeriklerini kullanarak gelir elde ederken gazetelerin içeriklerinin daha çok okunduğu ancak reklam gelirlerinin düştüğü bildirildi.
Bakan Kacır: Türkiye'nin dev bir Ar-Ge ordusu varSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'nin dört bir yanında yenilikçi teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapan kuluçka programları, hızlandırma programları var. Bugün Türkiye'nin dev bir Ar-Ge ordusu var ve artık yüksek teknoloji ihracatımız 8 milyar dolara yaklaşıyor. Artık teknoloji seviyesi yüksek ürünleri rekabetli şekilde dünyaya ihraç edebilen bir Türkiye var" dedi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Dijital telif konusu çok önemliTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Almanya’da farklı bir telif yasası, Fransa’da farklı bir telif uygulaması, Türkiye’de farklı bir telif uygulamasını istemiyoruz. Avrupa’da nasıl bir pratik izliyorsa, Türkiye’de de aynı pratiği izlemesini istiyoruz” dedi.
Bakan Şimşek duyurdu! Vergi kayıp ve kaçağıyla ilgili yeni adımHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı." açıklamasında bulundu.
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şartDijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
‘Dijital telif hakkı’ mesaisi sürüyorTBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında, haberin de bir sanat ve kültür eseri sayılarak, telifinin ödenmesini içeren “dijital telif” gündemiyle toplandı. Yayman, “Türkiye’deki fikir ve sanat eserleri ve tüm bileşenler, basın emekçileri için büyük bir adım amacıyla buluşmaktayız, tarihi bir gündeyiz” dedi.
'Haberin internet ortamında kullanımı için izin zorunluluğu getirilmeli'Dijital Telif Yasası toplantısında sunum yapan Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Türkiye’deki mevcut telif hakları mevzuatından bahsetti ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda (FSEK) AB direktifine uygun olarak yapılabilecek değişikliklere yönelik maddeler paylaştı.
Dijital telif yasasında tarihi gün! Hüseyin Yayman: Uygulamalar Türkiye’de de hayata geçmeliDijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Tarihi bir gündeyiz” diyerek dijital telif yasası için çalışmayı başlattı. Yayman, açılış konuşmasında, “Haberin fikir ve sanat eseri sayılması için bir talep var. Komisyon bunu değerlendirecek. Ben de bu konuda haberin telif sayılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa’da ve dünyada bunun böyle olduğunu görüyoruz.”dedi.
‘Google ile telif görüşmesi haziranda’TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, haberin de bir sanat ve kültür eseri sayılarak, telifinin ödenmesini içeren dijital telif konusunda süreci hızlandırmak istediklerini söyleyerek, “Çarşamba günü (22 Mayıs) hem Rekabet Kurumu’nun uzmanları hem de Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Bey, sonraki hafta da Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu komisyonumuza gelecek” dedi.
Dijital Telif Yasası yenilenecek mi? Hüseyin Yayman'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalarTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, 'Bu emek hırsızlığı karşısında bu defa kurumlar, tüzel kişilere sahip olan büyük işletmeler kan kaybetmeye başlıyor. Bu da toplumun doğru bilgilendirilmesini, kamu haberciliğini, sosyal sorumluluk projelerini hepsini ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla biz Dijital Telif'i çok önemsiyoruz.' dedi.
Dijital Telif Yasası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.