Difteri

Difteri

Son dakika difteri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan difteri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan difteri haber sayfamızda...

Difteri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 210 difteri haberi bulunmuştur.
Bilim Kurulu aşı retlerini araştıracak
Bilim Kurulu aşı retlerini araştıracakPandemi döneminin ardından aşı retlerinin artması Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.
15.12.2024Gündem
Hediye edilen halı kara haberi mi verdi? Savaşta da hastalıkta da direnen Atatürk
Hediye edilen halı kara haberi mi verdi? Savaşta da hastalıkta da direnen Atatürk10 Ağustos 1915 günü, metrekareye düşen 6 bin mermi arasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olacak yetenekli komutanın hayatını küçücük bir cep saati kurtarmıştı. Bu kurtuluş, bir ülkenin aydınlık geleceğine açılan ve kurulurken her karışı kanla alınan toprakların da Conkbayırı'ndaki adı oldu. Hayatı boyunca vatanı için savaşan Atatürk, sayısız hastalıkla olan savaşı da kazanmıştı. Ta ki 1929'da kendisine hediye edilen halının ardındaki iddia edilen sır, ortaya çıkana kadar...
10.11.2024Gündem
Sağlık Bakanlığından 'Halk Sağlığı Haftası' açıklamasında aşı vurgusu
Sağlık Bakanlığından 'Halk Sağlığı Haftası' açıklamasında aşı vurgusuSağlık Bakanlığı, aşı olmanın, kişinin hem kendine hem de topluma karşı sorumluluğu olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanan "Halk Sağlığı Haftası"nın bu yılki ana temasının "Sağlığını erteleme, harekete geç" olduğu belirtildi.
2.09.2024Gündem
Hava kirliliği bebek katili
Hava kirliliği bebek katiliHava kirliliğinin çocuklar arasında ölüm nedeni haline gelmesiyle Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), hükümetleri, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun hava kalitesi standartlarını sağlamaya davet etti.
7.09.2023Eğitim
UNICEF: Covid salgını nedeniyle 67 milyon çocuğun rutin aşıları aksadı
UNICEF: Covid salgını nedeniyle 67 milyon çocuğun rutin aşıları aksadıBM kuruluşu, 2019-2021 yılları arasındaki çocuk aşılarında 122 ülkede düşüş gözlendiğini belirtip son 15 senedeki en düşük oranın ortaya çıktığını duyurdu. UNICEF, "Çocukluk döneminde yapılan rutin aşılar konusunda zor elde edilmiş 10 yıllık kazanımlar eridi" dedi.
20.04.2023Dünya
Bölgede çok sayıda çocuğun aşısı eksik
Bölgede çok sayıda çocuğun aşısı eksikHalk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER), Hatay’daki son büyük deprem öncesine kadar ele aldığı saha incelemesine ilişkin rapor hazırladı.
25.02.2023Gündem
CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu
CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştuCHP’li büyükşehir belediye başkanları Ankara’da deprem zirvesinde buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın dışında kalan tüm başkanların katıldığı toplantıda, afet bölgesinde görülen eksiklikler, bundan sonra sürecin nasıl yönetilmesi gerektiği gibi başlıklar ele alındı.
16.02.2023Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalıAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı.
15.02.2023Haberler
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalıAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı.
15.02.2023Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalıAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı.
15.02.2023Gündem
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesi
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesiSağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM), 10 bin doz pediatrik difteri-tetanoz aşısı satın alımı için ihaleye çıktı.
14.01.2023Gündem
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyeti
‘Ağrı, şişlik ve kızarıklık’ şikâyetiÇocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022Gündem
Halk Sağlığı'ndan geri çekme uygulanan aşıya ilişkin açıklama
Halk Sağlığı'ndan geri çekme uygulanan aşıya ilişkin açıklamaSağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, piyasadan çekilme işlemi uygulanan tetanos-difteri aşısına ilişkin, "Aşının toplatılmasını gerektirecek istenmeyen etki bildiriminde bulunulmamıştır. Ancak son denetim esnasında eksiklik görülen bazı süreçlere bağlı olarak komisyon kararıyla ilgili seriye çekme uygulanmıştır" denildi.
24.12.2022Gündem
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayızBugüne dek aşı alanında pek çok ilke imza atan Sanofi, hiç kimsenin aşıyla korunabilir hastalıklardan zarar görmediği bir dünya vizyonuyla, güvenli ve etkili aşılar üretiyor.
16.12.2022Advertorial
Dünya Sağlık Örgütü: Ukrayna'da bu kış milyonlarca hayat tehdit altında
Dünya Sağlık Örgütü: Ukrayna'da bu kış milyonlarca hayat tehdit altındaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya'nın Ukrayna'daki enerji tesislerine yönelik yıkıcı saldırıları ve yaklaşan kış ayları nedeniyle Ukrayna'daki milyonlarca kişinin yaşamının tehdit altında olduğu konusunda uyardı.
21.11.2022Dünya
Tetanoz Aşısı Ağrısı Nasıl Geçer? Tetanoz Aşısının Yan Etkileri Nasıl Geçer?
Tetanoz Aşısı Ağrısı Nasıl Geçer? Tetanoz Aşısının Yan Etkileri Nasıl Geçer?Tetanoz kişinin sinir sistemini etkileyen, özellikle de çene ve boyun kaslarında ağrılı kas kasılmalarına yol açan clostridium tetani adı verilen bakteriyel bir toksinin neden olduğu ciddi bir hastalık. Tetanoz hastalığına karşı geliştirilmiş ve uygulanan aşı uygulandıktan sonra birtakım belirtiler ortaya çıkabiliyor. İşte tetanoz aşısı ağrısı nasıl geçer, tetanoz aşısının yan etkileri nasıl geçer? Tüm detaylarıyla sizler için derledik.
18.07.2022Sağlık
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değişti
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değiştiKoronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022Gündem
Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?
Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?Bebeklerde belirli aylarda aşılar yapılmaktadır. Pek çok farklı hastalıktan koruyan bu aşılar bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kronik hastaların ortaya çıkmasını önleyecek içerikli aşılar bebeklik döneminde yapılmaktadır. Dabt Ipa aşıları bu alanda içeriği en merak edilen aşılardan biridir. Aşı içeriği ve ne zaman yapılacağı hakkında tüm detayları sizler için derledik.
14.07.2022Sağlık
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı!
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı!Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünün ardından yetkilileri paniğe sevk eden yeni salgın ihtimali nedeniyle alarm verildi. Kanalizasyondan alınan örneklerde yüksek oranda bulunan virüsle ilgili ilk belirtiler açıklandı.
24.06.2022Dünya
Yaşlılıkta hayat kalitesini yükseltmenin yolları
Yaşlılıkta hayat kalitesini yükseltmenin yollarıTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus artış gösteriyor. Yaş ilerledikçe ortaya çıkabilen sağlık sorunlarını yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak görmek yerine, rutin taramalar ve uygulanacak aşılar ile önlemek mümkün. Geriatri biliminin önceliğinin yaşama yıllar katmaktan öte, yaşlılığın her dönemindeki yıllara yaşam katmak olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Birkan İlhan yaşlılıkta hayat kalitesini yükseltmenin yollarını anlattı.
23.06.2022Genel Sağlık
Karma Aşı Nedir, Neden Yapılır? Karma Aşı Kimlere Yapılır?
Karma Aşı Nedir, Neden Yapılır? Karma Aşı Kimlere Yapılır?Farklı hastalıklar sebebiyle bir bakteriye karşı yapılan aşı karma aşı şeklinde ifade edilir. Genelde 5’li karma aşısı olarak bilinir ve ele alınır. Karma aşı nedir, neden yapılır? Karma aşı kimlere yapılır? İşte karma aşı üzerine detaylar.
25.05.2022Eğitim
Bakan Koca bir kez daha hatırlattı ve uyardı: Önemini yitirmedi
Bakan Koca bir kez daha hatırlattı ve uyardı: Önemini yitirmediSağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı tereddüdü ve aşı reddi bugün 10 küresel sağlık tehdidi arasında. Salgının başında umut bağladığımız aşının, Kovid-19'un kontrol altına alınmasındaki rolünü gördük. Yerli aşımız Turkovac, risk grubundakiler başta olmak üzere hepimizin hizmetinde. Fırtına geçti ama aşı önemini yitirmedi" dedi.
30.04.2022Gündem
Aşılama ile hastalıkların üstesinden geliniyor
Aşılama ile hastalıkların üstesinden geliniyorBursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Türkiye’de uzun yıllardır uygulanan doğrultuda aşılama çalışmaları sayesinde birçok tehlikeli hastalığın seyrinde önemli düşüşler sağlandığını belirtti.
28.04.2022Sağlık
'Yetişkinler de her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmalı'
'Yetişkinler de her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmalı'Solunum Derneği (TÜSAD), halk arasında genellikle çocukluk hastalığı olarak bilinen boğmacanın yetişkinleri de etkilediğini hatırlatarak, özellikle KOAH hastalarında riskin 3,6 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. TÜSAD KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “Vaka sayıları artan ve 3-4 yılda bir salgına sebep olan boğmacayla mücadelede en etkin yol aşı. Her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmak gerekiyor” uyarısı yaptı.
15.04.2022Genel Sağlık
Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?
Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?Bağışıklama, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip olan konular arasındadır. Bu bakımdan bağışıklama nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bağışıklama nedir, nasıl yapılır? Bağışıklama çeşitleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
15.04.2022Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Difteri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.