Sütü çiğ tüketmek öldürüyor! Hamurun tadına pişmeden bakmayınBirçok günlük yiyecek, doğru şekilde hazırlandığında tamamen güvenli ve besleyicidir. Ancak çiğ veya az pişmiş olarak tüketildiğinde hastalık saçar. Birçok insan tavuk, yumurta ve et gibi çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünlerin iyi pişirilmesi gerektiğini bilir. Peki çiğ yenilebileceğini düşündüğümüz yiyecekler ne?
Unlu hamur ürünlerine dikkat!Yapılan araştırmalar sonucunda içerisinde çiğ yumurta bulunan un ve hamurun coli salgınına ve beraberinde böbrek yetmezliğine neden olduğu anlaşıldı. Raporda un içerisinde yer alan çeşitli mikroorganizmaların bulunduğunu belirterek tüketicilere uyarılarda bulundu.