Son dakika Çevrimiçi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çevrimiçi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çevrimiçi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.507 çevrimiçi haberi bulunmuştur.
Dijital dünya beynimizi çürütüyorEkranlarda saatlerinizi harcıyor ancak izlediğiniz içeriklerin hiçbirini hatırlamıyorsanız, “beyin çürümesi” yaşıyorsunuz demektir. Özellikle çocukları ve gençleri tehdit eden beyin çürümesine karşı, dijital ortamlarda ilgi alanına uygun filtreler kullanmak gerekiyor.
Herkes bunu merak ediyor! Roblox erişim engeli kaldırıldı mı, ne zaman açılacak? Roblox erişim engeli son durum nedir?Roblox ne zaman açılacak sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında çocuklar için uygun olmayan içeriklerin tespit edildiği gerekçesi ile kapatılan Çevrimiçi oyun platformu Roblox hale Türkiye'de erişime kapalı! Oyunseverler ise Roblox'un açılacağı tarihi merak etmeye devam ediyor. Konuya ilişkin hem Roblox yetkilileri üzerinden hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'ndan açıklama yapılmıştı. Peki Roblox ne zaman açılacak, erişim engeli son durum nedir?
Bakan Uraloğlu: 303 milyon aktif sosyal medya hesabı varUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dijital 2024 Ekim Global İstatistik Raporu’na göre Türkiye’nin internet kullanımının yüzde 86,5’e ulaştığını bildirdi. Nüfusun yüzde 65,7’sinin sosyal medya kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Ülkemizde kullanıcılar sosyal medyada 2 saat 37 dakika geçiriyor. Sosyal medya platformlarında Türkiye’den 303 milyon 97 bin aktif hesap var.” dedi.
KESİD raporu: Tüketiciler fiyattan çok işlevselliğe bakıyorKüçük Ev Aletleri Sanayici ve İhracatçıları Derneği (KESİD), sektörün geleceğine dair öngörüler içeren bir araştırma gerçekleştirdi. Research İstanbul tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre sektörde, satın alma kararlarında insan etkileşimi öne çıkıyor. Ürün seçiminde tüketicilerin fiyattan çok işlevselliğe ve zaman tasarrufuna önem verdiğini gösteren araştırma; Türk tüketicisinin yenilikçi ürünleri kullanma konusunda zorlanmadığını da ortaya koyuyor.
Teknoloji ve girişimciliğin liderleri Take Off İstanbul’da buluşuyorGirişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
Son dakika... İsrail'den soykırımcı askerlere uyarı: Yurt dışına çıkmayın tutuklanırsınız!Washington Post gazetesi İsrail işgal ordusu askerlerinin Gazze'deki vahşetini kanıtlayan görüntülere yer verdi. İsrail ordusu ise Gazze'de görev alan yaklaşık 30 asker ve subayı yurt dışına seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyardı. Askerlere üç ülke için ise onay verildi.
Bakanı Kacır: 10 OSB'de 2,4 milyon metrekare alanı ön tahsis başvurularına açtıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih s, "Bu ay çıktığımız üçüncü ilanla, 94 OSB'de 16,2 milyon metrekare büyüklüğündeki toplam 1115 yatırım yerini tahsis başvurularına, 10 OSB'de 2,4 milyon metrekare alanı ön tahsis başvurularına açtık." ifadesini kullandı.
Siber şiddete karşı dayanışma ağıKadınlara yönelik şiddet, toplumsal cinsiyete dayalı diğer şiddet türlerini de içinde barındırıyor. Bunlar arasında, cep telefonları ve akıllı telefonlar, internet, sosyal medya platformları ve e-posta gibi bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak kadınlara uygulanan siber şiddet de bulunuyor.
Doğru trendle hızlı ihracatTürkiye'nin ihracat hedefi her sene yükseliyor. Halihazırdaki ihracatçı firmaların yanına her gün yenileri ekleniyor. Eylül 2024'te 1189 firma ilk kez ihracat gerçekleştirdi. Bu firmaların ihracata katkısı 124.5 milyon dolar oldu. 264 milyar dolarlık ihracat hedefi için çok daha fazlası gerekiyor. Şirket kurarak ihracat yapmak isteyen şirketler için bir dizi önemli prosedür bulunuyor. Ülke ve pazar seçiminin yanı sıra ihraç edilecek ürünlerle ilgili son trendlerin takibi büyük önem taşırken, ihracatının karşılığını risksiz tahsil etmek isteyen firmaların, ödeme yöntemini titizlikle seçmesi gerekiyor. İşte ihracatçı olmak için adım adım yol haritası...
Z kuşağı girişimcilikte neden daha başarılı?Bugüne kadarki en girişimci kuşaklardan olduğu belli olan Z kuşağının yüzde 62'si kendi işini kurma planı yapıyor. 'Neden'ine ve 'nasıl'ına birlikte bakalım...
İki ayrı ülkeden Google’a davaGoogle’a iki ayrı ülkeden iki ayrı soruşturma açıldı. Kanada Rekabet Bürosu, Google’ın çevrimiçi reklamcılık sektöründeki hâkimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açarak şirketin iki reklam teknolojisi aracını satmasını talep etti.
Avusturalya 16 yaş altına sosyal medya yasağını tartışıyor! 'Psikolojik manipülasyon yaratıyor'Avustralya’da 16 yaş altındaki çocuklara sosyal medya yasağını içeren yasa tasarısı tartışılırken İletişim Bakanı Michelle Rowland, sosyal medyanın çocukları ‘sonsuz etkileşime’ teşvik etmek için ‘içeriğin algoritmik küratörlüğüne’ ve ‘psikolojik manipülasyona’ maruz bıraktığını söyledi.
ABD’den Google’a ‘Chrome’u sat’ baskısıABD’de tekelleşme davası ile karşı karşıya olan arama motoru devi Google’a, kendi Chrome tarayıcısını elinden çıkarması için baskı artıyor. Dünya genelinde arama sorgularının neredeyse yüzde 90’ı Google üzerinden yapılırken, arama yapanların yüzde 60’ından fazlası da Chrome tarayıcısını kullanıyor.
Garanti BBVA’nın Öncülüğünde ÖRAV 382 Bin Öğretmenin ve 12 Milyon Çocuğun Hayatına DokunduGaranti BBVA’nın sorumlu bankacılık anlayışı, eğitim ve gelişim odağı ile 2008 yılında kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı bugüne kadar, 50 şehirde, 324 kısmi zamanlı eğitimcisi ve 20 merkez ekip üyesi ile 63 farklı proje geliştirerek yaklaşık 12 milyon çocuğun eğitimine katkıda bulundu.
Dijital dünyanın yeni hastalığı.. Ekran bağımlılığı evde huzur bozuyorAilelerin psikologlara başvurma nedenleri arasında ekran bağımlılığı ilk sıralarda yer almaya başladı. Günde 8-9 saatini ekran karşısında harcayan; yemek, uyku, öz bakım gibi temel ihtiyaçlarını aksatan hatta hastanede tedavi altına alınacak hale gelen çocuklar dahi var. Her 3 ebeveynden 1’i ekran bağımlılığı nedeniyle çocuklarıyla çatışırken, evdeki huzursuzluk boşanmaya kadar gidebiliyor.
MOSSAD'a casusluk yaptığı iddia edilen 20 sanık hakim karşısındaİsrail istihbaratının hedef aldığı Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilere ilişkin ele geçirdikleri gizli bilgileri İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) paylaştıkları iddia edilen 20 sanığın yargılanmasına başlandı.
Perakende Medyanın geleceği IAB Connect’te ele alındıIAB Amerika Ölçümleme, Adreslenebilirlik, Veri ve Perakende Medya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeffrey Bustos, IAB üyeleriyle IAB Connect Retail Media etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik, dijital pazarlamanın 3. büyük dalgası olarak adlandırılan Perakende Medya, medya planlamadan yaratıcı stratejilere, ölçümlemeden optimizasyona, örnek vaka çalışmalarından gelecek öngörülerine kadar pek çok konu konuşuldu.
Deniz ekosistemini koruyan Mavi Nefes Projesi’yle 3 yılda 250 tona yakın atık toplandıSürdürülebilirlik stratejisi kapsamında iklim kriziyle mücadeleyi önceliklendiren Garanti BBVA’nın, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlattığı “Mavi Nefes Projesi” başta plastikler olmak üzere deniz çöplerinin toplanmasına ve deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlıyor. Proje kapsamında Eylül 2021-Ağustos 2024 döneminde Marmara Denizi’nde 225 tondan fazla atık toplandı. Tatvan’da faaliyetlerini sürdüren Ahtapot 6, Van Gölü’nde Nisan-Ağustos 2024 döneminde 12 ton atık toplarken, Göcek’te faaliyet gösteren TURMEPA 3 teknesi ise 2023 Mayıs ve Haziran aylarında, 2.141 tekneden 579 bin 385 litre atık su toplayarak, 4 milyon 635 bin litre deniz suyunun temiz kalmasına katkı sağladı.
Yapay zekâya âşık oldu! Filmleri aratmayan son: 'Birlikte ölüp özgür olabiliriz'Henüz 14 yaşındaydı. Odasında bilgisayarıyla vakit geçirdiği bir gün character.ai sohbet robotuyla kendine bir karakter oluşturdu. Daenerys Targaryen adını verdiği karakterle her gün sohbet ediyor, duygularını paylaşıyor, tüm hayatını ona açıyordu. Ancak yapay zekâda yarattığı karakter, gencin sonunu getirdi. Peki bu nasıl mümkün olabildi? Uzman Psikolojik Danışman Enes Çelik ve Doç. Dr. Mustafa Bostancı'ya sorduk.
Çevrimiçi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.