Tüketenlerin yıllardır vazgeçemediği tarif! Enerjiyi fulleyen lezzet: Ceviz helvasıGeleneksel Türk mutfağının enfes tatlarından biri olan ceviz helvası, yoğun ceviz aroması ve kıvamıyla birçok kişinin vazgeçilmezi. Yıllardır değişmeyen bu lezzet, bazı insanlara çocukluk dönemini hatırlatır. Ancak eski lezzetinde bir ceviz helvası bulmak, neredeyse imkansız. İşte evinizde hazırlayabileceğiniz helvanın tarifi.
3 günde yapılıyor! Yiyen kışın üşümüyorOrdu’nun yöresel lezzetlerinden olan ‘cevizli helva’ sağlık açısından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında sıcak tuttuğundan büyük ilgi görüyor. Yapılması ve kıvama gelmesi 3 gün süren helva, turistlerin de ilgisini çekiyor.
Bu helvayı yiyen üşümüyorOrdu’nun yöresel lezzetlerinden olan içinde meyan kökü, limon tuzu, ceviz ve şeker bulunan "cevizli helva" sağlık açısından büyük önem taşımasının yanı sıra vücudu sıcak tutması sebebi ile kış aylarında vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Bu helvayı yiyen üşümüyorOrdu’nun yöresel lezzetlerinden olan içinde meyan kökü, limon tuzu, ceviz ve şeker bulunan "cevizli helva" sağlık açısından büyük önem taşımasının yanı sıra vücudu sıcak tutması sebebi ile kış aylarında vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.