Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgiMarkette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda ise kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırtıyor.
Cennet elması çalan 3 kişi gözaltına alındıDenizli'nin Honaz ilçesinde cennet elması çalan 3 kişi suçüstü yakalandı. Toplamda 10 kasa toplayan ve 20 kasayı da hazırda bekleten şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
Evinin balkonunda başladı! Şimdi sipariş yağıyor...Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Melek Yılmaz (34), evinin balkonunda 40 kilo ile başladığı cennet elması kurutma işinde, 3 yılda 400 metrekarelik kurutma serasının sahibi oldu. 20 kadına istihdam sağlayan Yılmaz, yılda 50 ton cennet elmasını kurutup, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor.
Talep patladı! Siparişlere yetişemiyorlar...Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Trabzon hurması ya da daha eski bilinen adı ile cennet hurmasına iç piyasada talep 2 kat artınca üreticiler talebe yetişebilmek için kurutma serası kurmaya başladı. Alaşehir'de ilk kurutma serasını kuran üretici Hüseyin Yılmaz, kuru incire alternatif olan Trabzon hurmasının kurutma sezonunun yeni başlaması nedeniyle ihracat bağlantısının yapılmadığı söyledi.
'Cennet elması' için hasat telaşı başladıDenizli'nin, ülkedeki cennet elması ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Honaz İlçesi'nde, hasat telaşı başladı. Bu yıl 8- 12 bin ton arasında hasat beklenen ve kilosu 1.5 liradan alıcı bulan 'Cennet elması', üreticinin yüzünü güldürdü.
'Cennet elması' için hasat telaşı başladıDenizli'nin, ülkedeki cennet elması ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Honaz İlçesi'nde, hasat telaşı başladı. Bu yıl 8- 12 bin ton arasında hasat beklenen ve kilosu 1.5 liradan alıcı bulan 'Cennet elması', üreticinin yüzünü güldürdü.