Pekmeziniz 1 yıl taptaze kalacak! En ideali karanlıkmış, plastik tadından eser yokMeyvelerin ezilmesiyle elde edilen pekmez, uzmanların sıklıkla önerdiği bir gıda. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bu lezzet, her sofrada karşınıza çıkabilir. Sağlığa faydalarını saymakla bitiremediğimiz pekmezi doğru koşullarda muhafaza etmek şart. İşte saklamanın en önemli püf noktası.
Koku, leke ve bakteriden eser bırakmıyor! Kaynatırken 1 tutam atın, yeni gibi olacakKışlık kavanoz hazırlıkları devam ederken önceden kullanılmış kavanozları dezenfekte etme işlemi de son hızıyla sürüyor. Zamanla koku çeken kavanozları arındırmak bir hayli zorlayıcı olabilir. Ancak kaynayan suya bir tutam kaya tuzu eklediğinizde problem ortadan kalkacak. İşte kullanım koşulları.
Açılmayan Cam Kavanoz Nasıl Açılır Ve Nasıl Vakumlanır?Kış aylarında en fazla tüketilen besinleri içerisinde barındıran cam kavanozlar kullanım açısından oldukça fazla pratiklik sağlar. Ancak açılmayan cam kavanoz kapakları herkesi zorlayan bir durumdur. Ancak yazın hazırlanan ve tazeliğini koruması için vakumlanarak kapatılan cam kavanoz kapaklarını da açmanın kolay bir kaç yolu bulunmaktadır. Siz de açılmayan cam kavanoz nasıl açılır ve nasıl vakumlanır? Merak edilenleri derledik.
Ve sonunda kurtarıldıHatay'ın İskenderun ilçesinde günlerdir boynunda kavanoz parçası ile yaşamak zorunda kalan kedi Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin çabaları sonucu kurtarıldı.
Cam kavanozda ve kütüğün içinde üretilen ballar hayrete düşürüyorKayserili bal üreticilerinin cam kavanoz ve kütük içinde ürettikleri ballar görenleri hayrete düşürüyor.Bal hasadının başladığı Kayseri'de, iki bal üreticisi diğer üreticilerden farklı olarak cam kavanoz ve kütük içinde kara kovan balı üretti. Cam kavanoz ve kütük içinde üretilen ballar görenleri hayrete düşürürken, Pınarbaşı ilçesindeki bal üreticisi Aslan Candan, "Daha önceden sepet içinde de bal üretilirdi. Cam kavanozda olur mu diye düşündüm ve denemeye karar verdim. Çok da güzel bir üretim oldu" diye konuştu.Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Bozdağ ise Kayseri'de Arıcılık Kayıt Sistemi ve Arıcılar Birliği'ne 600 kayıtlı üretici olduğunu belirterek, "Bu yıl Kayseri'nin bütün ilçelerindeki zengin florayla birlikte mevsimsel şartlarında uygun geçmesi dolayısı ile 2017 yılı önceki yıllara nazaran bal hasadı ve arı ürünleri veriminin oldukça yüksek olduğu görülmüştür. Yapmış olduğumuz izlenimler sonucu bu durum bütün arıcılarımızı mutlu etmektedir. Önceki yıllarda yaşanılan hastalık ve iklim şartlarındaki olumsuzluklar bu yıl yaşanmadı, tüm üreticilerin edindikleri verimin bol kazançlara dönüşmesini diliyorum. Üreticilerimiz arasında sadece hobi için değil de bu işi meslek edinmiş genç arıcılarımız var. Çabalarını takdir ediyor ve kendilerini yetkilerim doğrultusunda destekliyorum” dedi.