Son dakika buluş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buluş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buluş haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.533 buluş haberi bulunmuştur.
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2025: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. B harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2025: M Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Anne ve baba olmak dünyanın en güzel duygularında bir tanesi. Aile üyesine yeni bir bireyin gelme duygusu anne ve baba adaylarını heyecanlandırıyor. Bebekleri için her şeyin en güzelini yapmaya çalışan çiftler isimleri konusunda da seçici oluyor. Yeni doğacak erkek bebeklerine aileler isim verirken özellikle kulağa hitap ediş şekli ve anlamlarına dikkat ediyor. Hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler nadir bulunan, duyulmamış, keşfedilmemiş isimleri tercih ediyor. M harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2026'da 'PillBot'u yutacağız! Modern tıbba milimetrik sollama: 1 gün açlık, bol suyla mideyeGeleneksel endoskopi yıllardır sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılıyor. Ancak modern tıbbın bu gelişmiş cihazları, her sene daha ileri giden teknolojik gelişmelerin gerisinde kalabiliyor. Modernin de moderni PillBot, geleneksel endoskopideki tanı sürecine büyük bir kolaylık getiriyor. 2026’da tarih sahnesinde 'hap yutmak' bambaşka bir şekilde karşımıza çıkacak. PillBot'u uzmanı anlattı.
Protestoların yılıSanat dünyası 2024’te tüm gücüyle Gazze’nin yanında olmaya özen gösterdi. Türkiye ise uzun bir aradan sonra tanınmış isimlerin konser vermek için geldiği duraklardan biri oldu
Astsubaydan kendini şarj eden kalp pili! 'Gereksiz ameliyatları bitirecek, sıra uzun menzilde'Tıbbın geleceği, bir Türk bilim insanının hayal gücüyle yeniden şekilleniyor. Elektriğe ihtiyaç duymadan, yalnızca hareketle çalışan kalp pilini geliştiren bilim insanı ve astsubay Olcay Kaan Çakır, yalnızca tıp dünyasında değil insan hayatında da büyük bir yenilik yaratmaya hazırlanıyor.
1978 yılından beri her günü yazıyor! 'Keşke ortaokul, lise yıllarında başlasaydım'Sivas’ta, memur emeklisi Metin Karaçoban (80), 1978 yılından itibaren başladığı günlük tutma işini tutku haline getirdi. 46 yıldır, dünyada, Türkiye'de ve kendi çevresinde olup bitenleri gün gün yazmaya başladı. Günlük tutmayı alışkanlık haline getiren Karaçoban, "Yazı yazmayı çok seviyorum. Söz bitiyor, yazı kalıyor" dedi.
Türk bilim insanından ağaçlarının çürümesini engelleyen buluşKestane ağaçlarının korkulu rüyası olan kök çürümesi, kanseri hastalığı ve gal arısı(katil arı) zararlarını ortadan kaldıracak aşılamayı bulan Prof. Dr. Ümit Serdar, daldırma çoğaltma yöntemi ile ilk marsol (kök çürüklüğü hastalığına dayanıklı) anacı üretimine başladı
Bilim insanları 'bir dönüm noktası' diye duyurdu: Geleceği değiştirecekİsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi, baş araştırmacı Doç. Dr. Konstantinos Ampatzis öncülüğünde kalbin ‘mini bir beyne’, yani kalp atışını kontrol eden kendi sinir sistemine sahip olduğunu gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı ise “Bu keşif, kalp sağlığı alanında önemli bir dönüm noktası olabilir" dedi.
Çaresiz kaldı, hastalığını ürettiği bakteriyle iyileştirdi! 'Eşimizi ter kokusuna göre seçeriz'Stajyer olarak gittiği Silikon Vadisi'nde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Uzun yıllardır bakteriler üzerinde derin araştırmalar yaptığı araştırmalarla yeri geldi kendi hastalığını tedavi etti, yeri geldi kimsenin cesaret edemediği deneylere imza attı. İşte "Eşimizi bile ter kokusuna göre seçeriz" diyen Bakteri Uzmanı Ali Rıza Akın'ın yaşadıkları ve ses getiren çalışmalarının hikayesi.
TEKNOFEST Adana'da ikinci gün etkinlikleri başladıAdana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) ikinci gününde akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlarına çok sayıda etkinlik yapılacak.
Yer: Antalya! 3 bin 600 yıllık sır gün ışığına kavuştuAntalya’nın Kumluca ilçesi açıklarındaki bir batıkta gerçekleştirilen su altı kazısında, Girit-Minos uygarlığına ait olduğu belirlenen, 3 bin 600 yıllık gümüş perçinli tunç hançer bulundu.
‘Hedefimiz yenilikçi bireyler yetiştirmek’Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Amacımız nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer yaratmak. Geleceğe yön veren, yenilikçi bireyler yetiştirmek” dedi.
Olimpiyatlara tarihi bakışParis, Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yaparken Louvre Müzesi’ndeki “Olimpiyatçılık: Modern Buluş, Antik Miras” sergisi, antik Yunan’dan günümüze olimpiyatların kültürel ve sanatsal evrimini, maratonun yaratıcısı Michel Bréal’in tasarladığı ilk kupa ve 1896 Oyunları’nın resmi sanatçısı Émile Gilliéron’un tabloları gibi eserlerle anlatıyor.
Hollanda'da gördü, memleketinde kurdu! Siparişlere yetişemiyorTrabzon'dan yaklaşık 60 yıl önce çalışmak için gittiği Hollanda'da bir fabrikada gördüğü tel örme makinasını tarif üzerine Türkiye'de yaptırarak Trabzon'da iş hayatına atılan Mustafa Değirmenci, oğlu ve torunlarıyla birlikte işlettikleri fabrikada ekonomiye katkı sağlıyor.
Telefon taşımak ya da taşımamakMashable Türkiye’yi takip ediyor musunuz? Bilmeyenlere not: 20 yıllık global Mashable markası, benim de yayın yönetmeni olduğum Türkçe versiyonu ile yaklaşık 1 yıldır yayında...
Lösemide çığır açacak tedavi: NX-5948! Ölümüne sayılı günler kala böyle kurtulduLösemi yani kan kanseriydi. Konulan teşhisin ardından 9 yıl geçmişti, tedavi artık sonuç vermiyordu. Her gününü son günü gibi yaşıyor, sevdikleriyle vedalaşıyordu. Ta ki henüz deney aşamasındaki o ilacı alana kadar. 59 yaşındaki adamın yaşadıkları, umut verecek cinsten.
Buluş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.