Son dakika buluş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buluş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buluş haber sayfamızda...
Çaresiz kaldı, hastalığını ürettiği bakteriyle iyileştirdi! 'Eşimizi ter kokusuna göre seçeriz'Stajyer olarak gittiği Silikon Vadisi'nde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Uzun yıllardır bakteriler üzerinde derin araştırmalar yaptığı araştırmalarla yeri geldi kendi hastalığını tedavi etti, yeri geldi kimsenin cesaret edemediği deneylere imza attı. İşte "Eşimizi bile ter kokusuna göre seçeriz" diyen Bakteri Uzmanı Ali Rıza Akın'ın yaşadıkları ve ses getiren çalışmalarının hikayesi.
TEKNOFEST Adana'da ikinci gün etkinlikleri başladıAdana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) ikinci gününde akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlarına çok sayıda etkinlik yapılacak.
Yer: Antalya! 3 bin 600 yıllık sır gün ışığına kavuştuAntalya’nın Kumluca ilçesi açıklarındaki bir batıkta gerçekleştirilen su altı kazısında, Girit-Minos uygarlığına ait olduğu belirlenen, 3 bin 600 yıllık gümüş perçinli tunç hançer bulundu.
‘Hedefimiz yenilikçi bireyler yetiştirmek’Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Amacımız nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer yaratmak. Geleceğe yön veren, yenilikçi bireyler yetiştirmek” dedi.
Olimpiyatlara tarihi bakışParis, Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yaparken Louvre Müzesi’ndeki “Olimpiyatçılık: Modern Buluş, Antik Miras” sergisi, antik Yunan’dan günümüze olimpiyatların kültürel ve sanatsal evrimini, maratonun yaratıcısı Michel Bréal’in tasarladığı ilk kupa ve 1896 Oyunları’nın resmi sanatçısı Émile Gilliéron’un tabloları gibi eserlerle anlatıyor.
Hollanda'da gördü, memleketinde kurdu! Siparişlere yetişemiyorTrabzon'dan yaklaşık 60 yıl önce çalışmak için gittiği Hollanda'da bir fabrikada gördüğü tel örme makinasını tarif üzerine Türkiye'de yaptırarak Trabzon'da iş hayatına atılan Mustafa Değirmenci, oğlu ve torunlarıyla birlikte işlettikleri fabrikada ekonomiye katkı sağlıyor.
Telefon taşımak ya da taşımamakMashable Türkiye’yi takip ediyor musunuz? Bilmeyenlere not: 20 yıllık global Mashable markası, benim de yayın yönetmeni olduğum Türkçe versiyonu ile yaklaşık 1 yıldır yayında...
Lösemide çığır açacak tedavi: NX-5948! Ölümüne sayılı günler kala böyle kurtulduLösemi yani kan kanseriydi. Konulan teşhisin ardından 9 yıl geçmişti, tedavi artık sonuç vermiyordu. Her gününü son günü gibi yaşıyor, sevdikleriyle vedalaşıyordu. Ta ki henüz deney aşamasındaki o ilacı alana kadar. 59 yaşındaki adamın yaşadıkları, umut verecek cinsten.
Formülünü tarih kitabında bulunca şirket kurdu! '6 yaşında reçete yazmaya başladım'Henüz 6 yaşındayken evde kendi sabunlarını ve kremlerlerini yapıyor, kendi kendine reçeteler yazıyordu. Kozmetik ürünlere olan merakı tarihte uzun bir yolculuk yapmasına sebep oldu. Antik güzellik uygulamalarının izini süren Mısra Berna Özdemir, tek ürünle pek çok cilt problemini çözebilen formülü buldu. Şimdilerde ise 23 yaşında ve şirket sahibi.
İcat etmedi ama dünya peşinde! Bir fermuardan çok daha fazlası: YKK'nın sırrıGünlük hayatta giydiğimiz ya da kullandığımız ürünlerde bulunan fermuar, bir Amerikalı tarafından icat edildi. Ancak tüm dünya bir Japon'un peşinden koşuyor! Bu rakipsiz ünün ardında hiç şüphesiz farklı pek çok strateji yatıyor. İşte inceleme alanı haline gelen hatta makalelere dahi konu olan YKK'nın sırrı.
Peruk, kaynak ve çıtçıtın karanlık yüzü! Taraktan, giderden toplanıp 80 saatte çözülüyorPek çok ünlüde görüp hayran kaldığımız peruk, kaynak, çıtçıt ve postiş gibi saç aksesuarları çok şık ve parlak görüntüsüyle göz kamaştırsa da ne yazık ki birçoğu taraklardan, giderlerden toplanan kıl yumakları olarak hayata başlıyor. Peki bu saçların sahip oldukları ülkelerdeki hikâyesi ne? Hangi işlemlerden geçiyorlar? 7 gün 24 saat sizinle birlikte olan saçınız aslında kime ait? İşte cevapları.
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluşSivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birnur Akkaya, kanser hastalıklarıyla ilgili başlattığı çalışmada sonuca ulaştı.
Türk profesörden kanser tedavisinde önemli buluşSivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birnur Akkaya, kanser hastalıklarıyla ilgili başlattığı çalışmada sonuca ulaştı.
Buluş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.