Son dakika Bulaşıcı hastalıklar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bulaşıcı hastalıklar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bulaşıcı hastalıklar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.162 bulaşıcı hastalıklar haberi bulunmuştur.
Bakan Memişoğlu'ndan Covid-19 açıklaması: Anormal artış yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son dönemde Covid-19 vakalarında artış yaşandığına yönelik iddialarla ilgili, ‘’Ekim-kasım-aralık ayından itibaren, özellikle şubat ve mart ayına kadar üst solunum yolu enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklar, kapalı alan ve hava şartlarına bağlı olarak artıyor, anormal artış yok’’ dedi.
Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Daha neyi bekliyorsunuz?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitap etti. İsrail'in katliamlarına çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa dur demek için daha neyi bekliyorsunuz?" dedi.
Sivil Havacılık'tan bulaşıcı hastalık uyarısı! Bu semptomlar varsa dikkat edilecekSivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan uçuş operasyon direktifleri kapsamında uçuşta bir yolcunun bulaşıcı hastalığı tespit edilmesi durumunda hastaya müdahale eden kabin ekibinin uçakta başka görev verilmemesi, maske, tek kullanımlık eldiven, önlük ve gözlük kullanması konusunda uyardı.
Koronavirüs döneminin sembol ismiydi! Dr. Fauci, Batı Nil virüsüne yakalandıKovid-19 salgını döneminin sembol ismi, eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldığı ve iyileşme sürecinin evinde devam ettiği belirtildi.
Atatürk'ün 'umut vadeden kıvılcım'ı! Sınırdan sokmadı, koca bir nesli felaketten kurtardıTakvimler 1950'li yılları gösterdiğinde 46 ülkede hamileler, mide bulantısına iyi geldiği söylenen bir ilacı kullandı. Bebeklerin uzuvları olmadan doğmasına sebep olan ilacı kullanmayan 2 ülkeden biri ise Türkiye'ydi. Bu başarının ardında da yurt dışında eğitim görüp Atatürk'ün çağrısıyla Türkiye'ye dönen, sonra da 'koca bir nesli kurtaran kahraman' Süreyya Tahsin Aygün vardı.
Kalbi değişti, mantara yenik düştü! Aynı gün ameliyat olan herkese nasıl bulaştı?45 yıl boyunca beklediği kalp sonunda gelmişti, artık daha sağlıklı olacaktı. Bir bağışçı sayesinde yeni hayatına kavuşacakken 'nereden geldiği bilinmeyen' mantar enfeksiyonuna yakalandığını haberlerden öğrendi, kısa sürede de hayatını kaybetti. Peki, bu olayın asıl sorumlusu kim? Prof. Dr. Onur Yaprak cevapladı.
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabalarıHekim Başı kurumu kaldırılarak tüm yetkileri Tıbbiye Nezareti’ne devredilmişti. 1898’de hizmet vermeye başlayan Gülhane Seririyat Hastanesi devlet eliyle hizmet sunan ilk donanımlı hastane oldu. Osmanlı’nın son döneminde sağlıkta modernleşme çabaları Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla sekteye uğruyor, durumu hiç de iç açıcı olmayan sağlık altyapısı Türkiye Cumhuriyeti’ne miras olarak kalıyordu.
Koronada bir yan etki daha ortaya çıktı: İşitme kaybıABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Amesh Adalja, “Kovid-19 ile ilişkili işitme kaybına dair raporlar var, koronavirüsün kulak hücrelerine girebileceği biliniyor. Ama bu komplikasyonun nasıl olabileceğine dair birçok soru bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Türkiye Yüzyılı açıklaması: Aynı zamanda KKTC'nin yüzyılıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda KKTC için de geçerli olduğunu belirterek, 'Hem ekonomide, hem demokraside, hem uluslararası ilişkilerde, her bakımdan, teknolojide, tarımda her alanda birlikte yükseleceğimiz ve çok daha güçlü bir geleceği birlikte inşa edeceğimiz bir dönem' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kocatepe'de törene katıldıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü kutlamaları için geldiği Afyonkarahisar'da Kocatepe'deki törene katıldı, sonrasında şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.
Gözler dünyadaki bu yere çevrildi! Orta Çağ hastalığı hortladı, vücudu sarıyorBazı hastalıkların tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğü düşünülür oysa yapılan açıklama gözleri 'Orta Çağ hastalığı'na çevirdi. Dünyada sadece bir noktada neredeyse bildirilen her 5 vakadan 1'inde cüzzama rastlanıyor. Endemik hale gelerek endişe yaratan hastalığa dair bilim insanlarının ortaya koyduğu bilgiler ise oldukça dikkat çekici.
Prof. Dr. Şener: Kızamık masum bir hastalık değilİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de hızla artan kızamık vakalarına karşı uyarılarda bulunup, masum bir hastalık olmadığını söyledi.
Sinsi Sinsi İlerledi! Dünya Genelinde Covid-19'dan Ölenlerin Sayısı Kaç Oldu?Çin'in Vuhan kentinde meydana gelen yeni tür koronavirüs tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 10 milyon 145 bin sayısını da aştı. Salgında ise, yarım milyondan daha fazla kişi hayatını kaybetti. Virüs tespit edilen en az 5 milyon 140 bin hasta ise, eski sağlığına kavuştu. Ama dünya genelinde hala tedavisi devam eden yaklaşık 4 milyon 122 bin kadar aktif vaka bulunuyor. Dünya genelinde korona salgını nedeni ile ölen kişi sayısı kaçtır sizler için derledik.
Bulaşıcı Hastalıklar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.