Son dakika Bulaşıcı hastalıklar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bulaşıcı hastalıklar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bulaşıcı hastalıklar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.172 bulaşıcı hastalıklar haberi bulunmuştur.
‘Koronavirüs sızıntısını ABD, İngiltere gizledi’ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) eski direktörü, bulaşıcı hastalıklar uzmanı Robert Redfield, kovid salgınıyla ilgili iddialara yenilerini ekledi.
DSÖ: Gazze'de 547 binden fazla çocuğa çocuk felci aşısı yapıldıDünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Filistin Temsilcisi Rik Peeperkorn, Gazze'de 22 Şubat'tan bu yana devam eden çocuk felci aşılama kampanyası kapsamında 547 binden fazla çocuğa ulaşıldığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile yazı: "Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri" kurulacakSağlık Bakanlığı: Afet, yangın, sel, deprem, salgın hastalıklar başta olmak üzere ani gelişen halk sağlığı durumlarında birinci basamak sağlık hizmet sunumunun kapasitesini, erişilebilirliğini, etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilimizde Halk Sağlığı Acil Müdahale Ekipleri kurulacak.
Kentteki balıklarda 'botulismus' alarmı: Av Sinir sistemini felç edip, öldürüyorÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara, kirliliğin ve balık ölümlerinin yaşandığı Ceyhan Nehri'ne ilişkin, "Botulismus diye bir hastalık var. Balıklarda ölüme neden olabilir. Ama bunu ölmeyen canlı balıklar taşıyorsa, insanlar bunu alıp yediklerinde onlar da Botulismus olabilirler. Bu hastalık tedavi edilmediğinde sinir sistemini felç eden ve merkezi sinir sistemine geldiğinde ölümlere neden olan bir hastalıktır" dedi.
Bakan Memişoğlu'ndan Covid-19 açıklaması: Anormal artış yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son dönemde Covid-19 vakalarında artış yaşandığına yönelik iddialarla ilgili, ‘’Ekim-kasım-aralık ayından itibaren, özellikle şubat ve mart ayına kadar üst solunum yolu enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklar, kapalı alan ve hava şartlarına bağlı olarak artıyor, anormal artış yok’’ dedi.
Erdoğan'dan BM'ye Gazze çağrısı: Daha neyi bekliyorsunuz?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitap etti. İsrail'in katliamlarına çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa dur demek için daha neyi bekliyorsunuz?" dedi.
Sivil Havacılık'tan bulaşıcı hastalık uyarısı! Bu semptomlar varsa dikkat edilecekSivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan uçuş operasyon direktifleri kapsamında uçuşta bir yolcunun bulaşıcı hastalığı tespit edilmesi durumunda hastaya müdahale eden kabin ekibinin uçakta başka görev verilmemesi, maske, tek kullanımlık eldiven, önlük ve gözlük kullanması konusunda uyardı.
Koronavirüs döneminin sembol ismiydi! Dr. Fauci, Batı Nil virüsüne yakalandıKovid-19 salgını döneminin sembol ismi, eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldığı ve iyileşme sürecinin evinde devam ettiği belirtildi.
Atatürk'ün 'umut vadeden kıvılcım'ı! Sınırdan sokmadı, koca bir nesli felaketten kurtardıTakvimler 1950'li yılları gösterdiğinde 46 ülkede hamileler, mide bulantısına iyi geldiği söylenen bir ilacı kullandı. Bebeklerin uzuvları olmadan doğmasına sebep olan ilacı kullanmayan 2 ülkeden biri ise Türkiye'ydi. Bu başarının ardında da yurt dışında eğitim görüp Atatürk'ün çağrısıyla Türkiye'ye dönen, sonra da 'koca bir nesli kurtaran kahraman' Süreyya Tahsin Aygün vardı.
Kalbi değişti, mantara yenik düştü! Aynı gün ameliyat olan herkese nasıl bulaştı?45 yıl boyunca beklediği kalp sonunda gelmişti, artık daha sağlıklı olacaktı. Bir bağışçı sayesinde yeni hayatına kavuşacakken 'nereden geldiği bilinmeyen' mantar enfeksiyonuna yakalandığını haberlerden öğrendi, kısa sürede de hayatını kaybetti. Peki, bu olayın asıl sorumlusu kim? Prof. Dr. Onur Yaprak cevapladı.
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabalarıHekim Başı kurumu kaldırılarak tüm yetkileri Tıbbiye Nezareti’ne devredilmişti. 1898’de hizmet vermeye başlayan Gülhane Seririyat Hastanesi devlet eliyle hizmet sunan ilk donanımlı hastane oldu. Osmanlı’nın son döneminde sağlıkta modernleşme çabaları Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla sekteye uğruyor, durumu hiç de iç açıcı olmayan sağlık altyapısı Türkiye Cumhuriyeti’ne miras olarak kalıyordu.
Bulaşıcı Hastalıklar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.