Akranlarına göre yavaş büyüyor! Boy uzatma ameliyatı kimlere uygulanabilir?“Çocuğumun boyu arkadaşlarına göre çok kısa!”, “Genetik olarak kısa mı kalacak?”, “Bizim ailede herkes kısa boylu ama çocuğumun da kısa kalmasını istemiyorum” Bu ve benzeri düşüncelerle birçok anne baba, çocuğunun boyunun uzamasına yönelik araştırmalar yapıyor. Kimileri doktora danışırken kimileri ise yanlış besin takviyeleri ile hatalı ve zorlayıcı egzersizlere yönelebiliyor, yanıltıcı bilgileri uygulayabiliyorlar. Çocuk Ortopedisi Uzmanı Doç. Dr. Barış Görgün, boy uzatma ameliyatları hakkında en sık sorulan 7 soruyu yanıtladı.
175 bin dolar ve dayanması zor bir ameliyat! Hepsi 7 cm daha uzun olabilmek içinKolombiyalı genç bir adam, daha uzun bir vücuda sahip olma hayaliyle, dayanılmaz şekilde acılı bir ameliyatı ve aylar boyu sürecek fizik tedaviyi göze alarak boy uzatma ameliyatı olmaya karar verdi. İngiliz basını genç adamın, acılı ameliyat için 175 bin dolar ödediğini kaydediyor.
Boy uzatma ameliyatı ve yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenlerBoy uzatma ameliyatı, sağlık sorunları veya estetik temelli sebeplerle tercih edilebiliyor. Bacak uzunluğunu artırmak için yapılan bu ortopedik cerrahi işlem, sonrasında hassas bir tedavi sürecini gerektiriyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sami Sökücü 7-10 cm’ye kadar uzama sağlayabilen boy uzatma ameliyatının ayrıntılarını anlattı.
Boy uzatma ameliyatı nasıl uygulanır?Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya; cerrahi tekniklerle boy kısalığı tedavisinin mümkün olduğunu belirtiyor.