Son dakika biyoçeşitlilik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyoçeşitlilik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyoçeşitlilik haber sayfamızda...
Kuraklık hububatta ekim takvimini değiştirdiTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buğday ve arpada ekim döneminin yağışların etkisiyle ileriye kaydığını belirterek, kuraklık nedeniyle birçok çiftçinin hububat ekimi yapamadığını bildirdi.
İzmir için uyarı! 'Bu çok ciddi bir düşüş'Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'in yüzde 30'luk su ihtiyacının karşılandığı Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 13,88'e düştüğünü belirterek, "Kasım ayı da kurak geçecek. Yüzde 10'ların altına düşebilir. Yapmamız gereken suyumuzu dikkatli kullanmak" dedi.
İklim krizinin etkileri rekor düzeyde, Türkiye'de durum ne? COP16 İklim ve Biyoçeşitlilik zirvesi başlarken, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Meteoroloji Örgütü'nün de dahil olduğu 57 kurumdan iklimin gezegene ve insanlara etkisiyle ilgili çarpıcı veriler geldi.
İklim krizi: BM Genel Sekreteri Guterres'ten kritik uyarılarHer yıl kış aylarında düzenlenen Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Zirvesi'nde (COP16) açılışı BM Genel Sekreteri Guterres yaptı. "Zengin ya da fakir hiçbir ülkenin, iklim krizine bağışık olmadığını" söyleyen Guterres'ten önemli uyarılar geldi.
‘İnsanlığın yok oluş çağındayız’İnsanlığın Dünya’nın sınırlarını parçalamanın uçurumunda olduğunu bildiren uzmanlar, önlem alınmazsa 15–20 yıl içinde gıda ve su sıkıntısı yaşanacağını açıkladı.
Doğal miras alanlarına fosil yakıt tehditiLeave it in the Ground Initiative (LINGO) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre UNESCO koruması altındaki doğal miras alanlarında fosil yakıt çıkarma faaliyetleri önümüzdeki yıllarda yüzde 70 oranında artacak.
Dicle Nehri'nde alarm: ‘Beyaz köpük’ için incelemeDiyarbakır'ın Bismil ilçesinde beyaz köpükler ile lağım sularının karıştığı görüntülerin ortaya çıktığı Dicle Nehri’nde kirliliğe ilişkin inceleme başlatıldı.
Alternatif gıda: besleyici ‘yetim’lerİklim değişikliği ve gıda güvenliği tehditlerini en aza indirmek için tarımsal gıda üretimine yeniden yön verilmesi gerektiğini kaydeden Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Arş. Gör. Pelin Atakan Ambarcı, yeterince değerlendirilmeyen yetim türlerin sofralara yeniden döndürülmesini önerdi.
Profesör 'kaçınılmaz' deyip açıkladı: Eylül’de tropikal fırtına bekleniyorSu ve hava sıcaklıklarında yavaş yavaş ortalamanın altına düşüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Eylül ayında eğer bu sıcaklık devam ederse, tropikal fırtınalar ortaya çıkar. Bize çok güzel yağış getirir. Eylül ayında güzel bir yağış alma ihtimalimiz çok yüksek” dedi.
Profesör 'kaçınılmaz' deyip açıkladı: Eylül’de tropikal fırtına bekleniyorSu ve hava sıcaklıklarında yavaş yavaş ortalamanın altına düşüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Eylül ayında eğer bu sıcaklık devam ederse, tropikal fırtınalar ortaya çıkar. Bize çok güzel yağış getirir. Eylül ayında güzel bir yağış alma ihtimalimiz çok yüksek” dedi.
Korkutan uyarı: Her yıl 1,5 cm çöküyor, İzmir'i su basacak!Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'de zeminin her yıl 1,5 santimetre çöktüğüne dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu.
İzmir için korkutan uyarı: Her yıl 1,5 cm çöküyor, su basacak!Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'de zeminin her yıl 1,5 santimetre çöktüğüne dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu.
Marmara Gölü’nden buğday tarlasınaManisa’nın ‘kuş cenneti’ olarak bilinen, su kaybı ve kuraklık nedeniyle kuruyan Marmara Gölü’nde balıkçılık yerine tarım yapılıyor. Kuşların da terk ettiği göl buğday tarlasına döndü. İklim ve doğanın dengesinin değiştiğini söyleyen köylüler ‘Gölümüze su verilsin’ çağrısı yaptı.
Doğaya ihanetin ‘ölümcül’ faturasıBulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasında, tabiattaki biyoçeşitliliğin azalmasının, iklim değişiminin ve istilacı türlerin en büyük çevre faktörleri olduğu belirlendi.
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak! Cuma gününe dikkatTÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, yarından itibaren Arabistan ve Kuzey Afrika üzerinden Türkiye'ye toz taşınımı geleceğini açıkladı.
Biyoçeşitlilik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.