Son dakika Bilim Kurulu üyesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bilim Kurulu üyesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bilim Kurulu üyesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.720 bilim kurulu üyesi haberi bulunmuştur.
HMPV Türkiye'de görüldü mü? Yeni virüs salgınıyla ilgili açıklama geldi
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de son günlerde görülüp, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) vakalarına ilişkin, "Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarama sistemi içerisinde bu virüsü tarıyor, her bölgeden düzenli numuneler alınıyor. Türkiye'de şu ana kadar anormal bir durum yok. Telaşa yol açacak bir gelişme görmüyorum" dedi.
HMPV Türkiye'de görüldü mü? Yeni virüs salgınıyla ilgili açıklama geldiGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de son günlerde görülüp, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) vakalarına ilişkin, "Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarama sistemi içerisinde bu virüsü tarıyor, her bölgeden düzenli numuneler alınıyor. Türkiye'de şu ana kadar anormal bir durum yok. Telaşa yol açacak bir gelişme görmüyorum" dedi.
Müsilaj bilim kurulu toplandıMarmara Denizi Eylem Planı kapsamında oluşturulan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplandı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı turizm gelir hedefini açıkladıFatih’in önemli tarihi noktalarından biri olan Yedikule Hisarı’nda yazın gelmesiyle turizm sezonu açıldı. Yeni turizm sezonunun başlaması üzerine Fatih Belediyesi tarafından 'Turizmciler Buluşması' düzenledi. Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "2028’e kadar 100 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağız" dedi.
H5N2 virüsünden ilk ölüm gerçekleşti! Bilim kurulu üyesi Özlü: Kaynağı bilinmiyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.
H5N2 virüsünden ilk ölüm gerçekleşti! Bilim kurulu üyesi Özlü: Kaynağı bilinmiyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Özlü’den ‘çöl tozu’ uyarısıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kuzey Afrika kaynaklı ‘toz taşınımı’na ilişkin uyarısında "Özellikle astım ve KOAH gibi akciğer hastaları için daha büyük risk oluşturuyor. Zaten bu kirlenme gözle görülen bir şey. Havayı eğer temiz görmüyor, toz görüyorsanız dışarı çıkmamanızda, eğer bir toza maruz kalmışsanız, kıyafetleri değiştirmeniz, elinizi yüzünüzü yıkamanız, ağız ve burnu gargara yapmanızda fayda var" dedi.
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değilSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
Ölümcül salgındaki ilk belirti boğaz ağrısı! 'Tedavisi çok kolay, yoksa büyük hasar bırakır'Geçtiğimiz günlerde Japonya'da hızlı yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgını birçok kişiyi tedirgin etti. 'Yeni bir pandemi mi geliyor?' endişesi yaratan salgın hakkında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli açıklamalarda bulundu.
Ayasofya Camii'nde deprem restorasyonu!Ayasofya-i Camii Kebir Şerifi'nde eylül ayında başlayan ikinci etap restorasyon çalışmaları sürüyor. Ziyaretçiye ve ibadete açık olarak gerçekleşen çalışmalar hakkında Bilim Kurulu Üyesi İhsan Sarı bilgi verdi.
Obeziteye ve diyabete karşı doktorlara eğitimHastalıkların beslenmeyle ilişkisine dair 20 bin aile hekimine yönelik eğitim seminerleri gerçekleştiren Sabri Ülker Vakfı, obezite ve diyabete karşı, iç hastalıkları uzmanları için eğitim programı düzenleneceğini duyurdu.
Bakan Koca açıkladı! Uzmanlar uyardı: Çok masum bir hastalık değilSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada her yıl milyonlarca kişinin hastalanmasına ve ölümlere yol açtığına dikkat çektiği griple ilgili aşı uyarısında bulundu.
Bakan Koca açıkladı! Uzmanlar uyardı: Çok masum bir hastalık değilSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada her yıl milyonlarca kişinin hastalanmasına ve ölümlere yol açtığına dikkat çektiği griple ilgili aşı uyarısında bulundu.
Kendileri sınıfta akılları telefondaOkullarda telefon gibi bilişim araçlarının kullanımına sınırlama getirildi. Ancak çoğu öğrenci eve gelir gelmez yemek dahi yemeden telefona, tablete sarılıp saatlerce ekran karşısında kalıyor. Oysa uzmanlar, sürenin 2 saati geçmemesini öneriyor.
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Eris varyantı yeniden kısıtlamalara sebep olur mu?Covid-19’un yeni varyantı Eris’in Türkiye'de 9 kişide tespit edilldi. Peki Eris varyantı Türkiye'de yeniden maske takılmasına ve kısıtlamalara sebep olur mu? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener merak edilen sorulara cevap verdi.
Kovid kabusu geri mi dönüyor? ‘Pozitif vaka sayısı arttı’Kovid-19’un yeni varyantı Eris, dünyada istikrarlı yayılım gösteriyor. Uzmanlar, pozitif vakanın artışa geçtiği Türkiye’de Eris varyantının muhtemelen var olduğunu söylüyor. Uzmanlara sorduk ‘Eris yeni bir pandemiye yol açar mı?’
Bu hataları hepimiz yapıyoruz! 'Şekerli ve kafeinli içeceklerden kaçının'İklim krizinin etkileri ve ortaya çıkan sağlık risklerini gün geçtikçe daha fazla yaşıyoruz. Dünyanın birçok noktasında afet olarak kabul edilen sıcak hava dalgaları Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Aşırı sıcakların su ve vektör kaynaklı hastalıklar haricinde beslenme bozuklukları, ruh sağlığı sorunları şeklinde ortaya çıkabildiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, afete dönüşen sıcaklıklardan korunma yollarını anlattı.
Bilim Kurulu Üyesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.