1 haftada geçmeyen bel ağrısı hangi hastalığa işaret ediyor?En sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında olan bel ağrısının 1 hafta sürmesi halinde profesyonel bir destek alınması gerekiyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Önder Taşkın altında yatan tehlikeyi anlattı.
Uzmanı uyardı! Erkeklerde daha çok görülüyorDaha çok erkeklerde görülen Ankilozan spondilit, toplumda bel ya da omurga romatizması olarak biliniyor. Ankilozan spondilite bağlı ağrılar özellikle gece ve istirahat halindeyken oluşuyor. Çok ilerleyen vakalarda ise omurganın öne eğilmesi ve kamburluk görülebiliyor. Günümüzde ankilozan spondilit, ilaç tedavileri ve düzenli egzersizlerle çok fazla ilerlemeden kontrol altına alınabiliyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer, ankilozan spondilit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Bel ağrısı ile ilgili bilinmesi gerekenlerOmurga diskler, bağlar, kaslar, tendonlar ve kemiksel yapıdan oluşan oldukça karmaşık bir yapıdır. Omurgayı oluşturan bu yapılarla ilgili problemler bel, sırt bölgesinde ağrı oluşturabilmektedir. Peki, bel ağrısında nelere dikkat etmeliyiz? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Atıf Erol Aksekili, bilgilerini aktardı.
Bel ağrısı belirtileri ve tedavi yöntemleriHerkesin yaşadığı bel ağrıları bazen tehlikeli olabiliyor. Peki tehlike sinyali veren bel ağrısı belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edili? Doç. Dr. Tufan Cansever cevaplıyor.
Sürekli bel ağrısının nedenleri nelerdir?Sürekli tekrarlayan bel ağrınız mı var? Sürekli yinelenen bel ağrısı tıbbı bir ihtiyaç duymasının yanı sıra aynı zamanda ciddi hastalıklara da işaret ediyor olabilir.
Çalışırken bel ve boyun ağrısı varsa dikkat!Yoğun çalışma saatleri bel ve boyun ağrısını tetikliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Yıldız bel ve boyun ağrısı nedenleri, tedavisi ve korunma yollarını anlattı…