Son dakika Barbun haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Barbun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Barbun haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 454 barbun haberi bulunmuştur.
Akdenizli balıkçılar uluslararası sulara açılıyorDoğu Akdeniz'de avlanma faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı kentlerin başında gelen Mersin'de, balıkçılar trol ve gırgır sezonunu bereketli tamamladı.
Sezon şampiyonu palamut ve lüferAv sezonu dün itibarıyla sona erdi. Gürpınar Balık Hali’nde 55 bin ton balık satıldı. Sezonun şampiyonu palamut ve lüfer oldu. Halde 16 bin ton palamut, 3.6 bin ton lüfer satıldı. Balık fiyatları bir önceki yıla oranla yüzde 78 arttı.
Av yasağına sayılı günler kala tezgahlarda balık bolluğu!Denizlerde av yasağının başlamasına sayılı günler kala tezgahlardaki balık çeşitliliği sürüyor. Av yasağı öncesi sezonu değerlendiren balıkçı Ahmet Çoğalmış, verimli bir balık sezonu geçirdiklerini belirterek, “Av yasağına 2 gün kala tezgahlar yine şenlendi. Bu sene güzel bir balık sezonu geçti" dedi.
Deniz ısındı, hamsi ve palamut azaldıRize'de deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor. Sezonu erken kapatılmasına hazırlanılırken, tezgahlarda her gün azalan palamut ve hamsinin yerini diğer balıklar alıyor.
Kilosu 100 liradan satılan istavrit, hamsiyi geride bıraktıSakarya'da kilogramı 100 liradan tezgahlarda yerini alan istavrit, kilogramı 200 liradan satılan hamsinin yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan bu balık, özellikle taze ve lezzetli olması sebebiyle tercih ediliyor.
Palamut tezgahlardaki yerini diğer balıklara bıraktıTrabzon’da balık tezgahlarında çeşitlilik sürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte av sezonu yavaş yavaş kapanırken, bu sezon bolca avlanan palamut tezgahlardaki yerini diğer balık çeşitlerine bıraktı.
Balık av sezonunda sona doğruTürkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erecek. 1 Eylül'de denize açılan tekneler sezona palamut bolluğu ile başlarken, bu bolluk daha sonra istavrit, hamsi gibi çeşitlere de kısmen de yansıdı.
Tezgahlarda hamsi bolluğu! Kilosu 100 TLKaradeniz’de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda balık çeşitliliği arttı. Samsun’da hamsinin boyu da yaklaşık 15 santimetreye ulaştı ve 100 TL’den tezgahlarda satılmaya başladı.
Hamsi bir haftada 50 lira birden düştüBolu’da fiyatı 200 liradan 150 liraya düşen hamsi balığına rağbet arttı. Uzun yıllardır balıkçılık yapan Engin Yıldız, “Denizler bu sene, geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi, ürünler bol” dedi.
Balık tezgahlarında en bol palamut sezonu yaşanıyorİstanbul’daki balık tezgahlarında son 3-4 senenin en bol palamut sezonu yaşanıyor. Balıkçı esnafı tutulan palamutların 1 kilonun üzerinde olduğunu söyledi. Yaklaşık 1 kilogram olan palamutlar 150 liradan satılıyor.
Tezgahlarda balık bereketi! Palamut irileşince fiyatı arttıKaradeniz'de av yasağının sona ermesi ile tezgahlarda balık bereketi sürüyor. Geçen hafta tanesi 75 liradan satılan palamut, ağırlığı 1 kiloyu geçince 100 ile 125 liradan alıcı buluyor.
Karadeniz'de palamudun fiyatı arttıKaradeniz'de av sezonunun başlamasıyla bol miktarda avlanan ve tanesi 50 liradan satılan palamutta fiyatlar arttı. Samsun'da palamudun tanesi 150 liradan satılıyor.
'İnsan yüzlü' balık oltaya takıldıAntalya'nın Serik ilçesi açıklarında nesli azalan türler arasında yer alan ve halk arasında 'insan yüzlü' olarak bilinen sapan balığı, amatör balıkçının oltasına takıldı. Balığın büyüklüğünü görence şaşıran amatör balıkçı, popülasyonu azalan balığı zarar vermeden denize bıraktı.
MASTERCHEF SOĞUK BARBUN DOLMASI TARİFİ | 🐠 Soğuk barbun dolması nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te düellolar hız kesmeden devam ediyor. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan soğuk barbun dolması yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Soğuk barbun dolması nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte soğuk barbun dolması tarifi…
Bayram sonrası balık satışlarında artış beklentisiDüzce'de Kurban Bayramı sonrasında balık tezgahlarında Karadeniz'den çıkan barbun kilosu 350, mezgit 300 liradan alıcı buluyor. Balıkçılar ise Kurban Bayramı'nın bitmesiyle balık satışlarının artmasını bekliyor.
Kilosu 100 TL’den satılan somona yoğun talepKırmızı et ve tavuk etine göre fiyatı oldukça uygun olan somon balığının 1 kiloluk etiyle 3 kişi rahatlıkla doyabiliyor. Kilosu 100 TL’den satılan somona vatandaşlar oldukça fazla ilgi gösteriyor.
Balık fiyatları Ramazan öncesine göre ucuzKaradeniz’de son zamanlarda sezonun en bereketli sezonu yaşanırken faklı balık çeşitleri tezgâhları süslüyor. Balıkçılar balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşın pek rağbet göstermediğini belirtirken en ucuz balık kilosu 40-50 TL’den satılan istavrit oldu.Trabzon Balık Hali’nde farklı balık çeşitleri tezgahları süslerken balıkçılar, satışların bugünlerde durgun olmasından yakınıyor.
Barbun ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.