Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
Balığı böyle pişirmeyin! Bütün besin değerini yok ediyorBalık, sağlıklı beslenme için vazgeçilmez bir gıda olup, doğru pişirme yöntemleriyle tüketildiğinde maksimum besin değerinden faydalanılır. Ancak balığı böyle pişiriyorsanız bütün besin değerini öldürüyorsunuz demektir. İşte balığı doğru pişirme yöntemleri...
Balık ve Patates KızartmasıAdını sıklıkla duyduğumuz ve restoranlarda gördüğümüz balık ve patates kızartmasını kolayca evde yapabilirsiniz. Çocuklar için ödül niteliğinde bir tarif olan balık ve patates kızartmasınının yanına çeşnili bir sos da hazırlayabilirsiniz.
Balık kızartanlar dikkat!Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık yenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, balığı kızartarak yiyenleri uyarıyor...
Müşteri çekebilmek için...Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de balık kızartması satan bir lokanta işleten Prem Sing elini tam 200 derecelik kızgın yağa ılık suya daldırırmış gibi sokup çıkartarak görenleri hayrete düşürüyor.