Kahvaltının süsü ayvayı böyle kaynatın! Tülbente sarmak en iyisi, hiç şekerlenmiyor
Kahvaltının süsü ayvayı böyle kaynatın! Tülbente sarmak en iyisi, hiç şekerlenmiyorKış mevsiminin tatlı habercilerinden biri olan ayva reçeli, kahvaltı sofralarını renklendiren, damağa hitap eden bir lezzettir. Ayva reçeli, doğru teknikler kullanıldığında uzun süre tazeliğini kıvamını korur. Ancak ayva reçeli yapmak, yalnızca ayvaları şekere yatırmaktan ibaret değil. Gerçekten iyi bir ayva reçeli yapmak istiyorsanız bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
7.11.2024Püf Noktası
Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon sıkınca bakın ne oluyor! Çöpe atanlar üzülecek
Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon sıkınca bakın ne oluyor! Çöpe atanlar üzülecekKış aylarının en sağlıklı meyvesi ayvayı tüketmek için genellikle kabuklarını soyar ve çöpe atarız. Ancak kabuklarının faydasını öğrendikten sonra bu tarifi her gün yapmak isteyeceksiniz. İşte ayva kabuklarının bilinmeyen etkileri.
23.02.2024Genel Sağlık
Ayvanın kabuğundaki fayda
Ayvanın kabuğundaki faydaAyva besin öğelerinin en zengini oluğunu belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ayvayı kabuklu tüketme konusunda uyarılarda bulundu.