Parmak yedirten aşure için babaanne tarifi! Püf noktası süzmekte, tane tane oluyor
Parmak yedirten aşure için babaanne tarifi! Püf noktası süzmekte, tane tane oluyorAşure, genellikle buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, kuru incir, kuru üzüm gibi baklagiller ve kuru meyvelerden oluşuyor. Tarçın, şeker, su, süt veya pekmez gibi tatlandırıcılar da aşurelerde mutlaka kullanılır. Ancak aşure pek çok kişi için yapımı zor, tadı doyumsuz bir tarif olsa da, en iyi aşure için püf noktaları henüz bilinmiyor. İşte o detaylar haberimizde!
25.07.2024Püf Noktası
Aşurenin kıvamını belirleyen püf noktayı açıklıyoruz! Lezzeti iki kat artacak
Aşurenin kıvamını belirleyen püf noktayı açıklıyoruz! Lezzeti iki kat artacakTürk mutfağının vazgeçilmez lezzeti aşurenin tam kıvamını tutturmak pek çok kişinin zorlandığı bir durum. İstenen renkte ve kıvamda aşure yapmak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar haberimizde.
17.08.2023Yemek