Büyük tehlike: Açıkta satılan ceviz zehirliyor!Gerek kendine başına gerekse yemek ve tatlılarda sıkça tercih edilen cevizin açıkta satıldığı koşullarda sağlığınızı tehdit eden aflatoksin riski taşıdığını biliyor musunuz? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner uyardı. İşte açıkta satılan cevizlerdeki o tehlike...
Açıkta satılan cevizde büyük tehlike!Ceviz, gerek kendine başına gerekse yemek ve tatlılarda sıkça tercih ediliyor. Peki bu kadar fazla tüketilen cevizin açıkta satıldığı koşullarda sağlığınızı tehdit eden aflatoksin riski taşıdığını biliyor musunuz? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner uyardı
Böyle saklanan baharatlardaki küf zehirliyor!Baharatları plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklamak "aflatoksin" adı verilen zehirli küf gelişimine neden oluyor! Prof.Dr. Hakan Karagöl, “Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye hatta karaciğer kanserine bile yol açabiliyor" dedi
Gıdada gizli zehir "Aflatoksin"Yiyeceklerde rutubetin artmasına ve sıcaklığa bağlı olarak, mantar türleri hızla üreyerek küf zehiri denilen zararlı bir toksin (zehir) üretirler. Bunların en önemlisi “Aflatoksin”dir.