Adet düzensizliği önemli bir hastalığın habercisi olabilir!Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, adet düzensizliği nedir, belirtileri, komplikasyonları nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Adet öncesi gerginliğini azaltmak için rahatlatan önerilerPek çok kadında görülen premenstrüel disfori sendromu (adet öncesi gerginlik sendromu), hormonal olup genellikle 25 ile 35 yaşları arasında kendini gösteriyor. Her adet döneminde tekrarlayan sendrom, günlük yaşam kalitesinin de düşmesine neden olabiliyor. "Alınacak tedbirlerle bu sıkıntıların etkisi azaltılabilir" diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gamze Baykan, adet öncesi sendromu yaşayanlar için önerilerde bulundu
Kadınlara kendini depresif hissettiriyor: PMS ve PMDD sendromuKadınlar, her adet döneminde üzüntü, kaygı, sinirlilik, uyku sorunu ve daha nicelerine yol açan bu iki sendromu yaşıyorlar: Adet Öncesi Sendromu (PMS) ve Adet Öncesi Disforik Bozukluk (PMDD). Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Buğra Buyrukçu, kadınlara kendini garip hissettirip sıkıntı yaşatan bu sendromların etkisini azaltmaya yönelik önerilerde bulundu
Adet öncesi sendromuna karşı yapılması gerekenlerCanınız hiçbir şey yapmak istemiyorsa, kendinizi sinirli, yorgun ve kaygılı hissediyorsanız, bir yandan baş ve karın ağrısıyla, bir yandan kabaran iştahınız ve şişen vücudunuzla mücadele ediyorsanız, adet öncesi sendromuyla karşı karşıya olabilirsiniz.
Adet öncesi sendromunun sebebi kediniz olabilirHer 12 kadından birinin adet öncesi sendromunu oldukça ciddi yaşadığını söyleyen uzmanlar, bunun hormon değişiklikleri ve genetik duyarlılıktan daha ciddi bir sebebinin olduğunu ortaya çıkardı.