Taş fırında ağır ateşteÇömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
Yeni yıl hazırlıkları: Başrol yine hindininYeni yıla sayılı günler kala hazırlıklar başladı. Bu yıl da evlerde sofraların başrolünde ‘hindi’ olacak. Bütün ve çiğ olarak satılan hindilerin kilogram fiyatı 189.90 liradan başlıyor.
2023 heyecanıYılbaşına sayılı günler kala süsleme ürünleri ve hindiye ilgi artıyor. Online’da yılbaşı ağacı ve süsleme ürünlerinin satışlarında artış yaşanıyor.
MasterChef'te duygu dolu anlar! Yeni sezonun ilk kaşığı atıldıTv8'in sevilen yarışma programı MasterChef yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. 21 Eylül Çarşamba akşamı 78'inci bölümüyle ekranlara gelen MasterChef Türkiye'de; kırmızı ve mavi takım arasında ikinci takım oyunu oynandı. Meze konseptli bir menü yapılan gecede, yeni sezonun ilk kaşığı atıldı. İşte MasterChef'in son bölümünde yaşananlar...
Acuka Nedir, İçine Neler Katılır? Nereye Aittir?15. yüzyıldan beri sofralarımızı süsleyen acuka, Balkanlarda, Kafkasya'da ve Trakya'da en çok tüketilen kahvaltılıklardan biridir. Meze ve sos olarak da tüketilen acuka, çemene benzese de ondan daha tuzlu ve acıdır. Genellikle tereyağı ile birlikte yenen acukanın ceviz ve fındıkla hazırlanan birçok çeşidi mevcuttur. Acuka nedir, içine neler katılır? Nereye aittir tüm detayları ile sizler için derledik.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETDünya ve Akdeniz mutfağıNişantaşı’nın gözde mekanlarından İnno, gece eğlencesiyle olduğu kadar dünya ve Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetllerini harmanlayıp, sunuyor...
2022 heyecanı başladıYılbaşına sayılı günler kaldı. Yeni yılı evde karşılayacak olanlar süsleme ürünleri ve hindiye ilgi gösteriyor. Online’da yılbaşı ağaçlarında üç kat, dekorasyon ürünlerinin satışlarında ise iki kat artış yaşanıyor.
Topik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Topik Kelime Kökeni Nedir?Yemeklerin yanına olmazsa olmaz severek tüketilen katıklar bulunmaktadır. Bu katıklar ara sıcak ya da ara soğuk olarak adlandırılırken, aynı zamanda meze olarak da ifade edilmektedir. Acılı ezme, haydari, humus, Rus salatası ve topik gibi meze çeşitleri bulunmaktadır. Peki sayılan bu mezelerden topik ne tür bir mezedir? Hangi ülkenin yiyecekleri arasında bulunmaktadır? Kelime kökü olarak topik nereden gelmektedir? İşte bir yiyecek olarak topik ifadesinin anlamı ve detayları.
Bu yılbaşı evdeyiz2020’de her şey gibi yılbaşı kutlaması da ‘eve sığacak’. Önceki yıllara göre süsleme ürünlerine talep artarken, yılbaşı klasikleri arasındaki hindi ve tombala da alışveriş listelerinde yer alıyor
10, 9, 8... Hindiiii!Yılbaşına sayılı günler kala hindi talebi fırladı. Evde pişirmek isteyenler çiğ hindinin kilosunu 15 liradan alıyor. Doldurulmuş ve pişmiş hindi fiyatı ise 90 - 600 lira arasında
Anadolu’nun geleneksel lezzetleri Kiva Bomonti'deAnadolu’nun geleneksel reçetelerini özüne sadık kalarak hazırlayan ve yöresel yemekleri günümüze taşıyan Kiva, geniş bahçesi ve zengin menüsü ile yaz akşamları için keyifli bir ortam sunuyor.
Haydari nasıl yapılır? Haydarinin malzemeleri nelerdir?Meze denilince aklımıza ilk gelenlerden biridir haydari. Hemen hemen herkesin damak tadına uyan lezzeti, hafifliği ve günün her saatinde tüketime uygun olması sebebiyle oldukça beğenilen bir lezzeti vardır. Rakı sofrasının olmazsa olmazıdır ve yanında birkaç mezeyle daha enfes bir rakı sofrası kurulabilir. İşte size meşhur haydari tarifi, püf noktaları ve ona eşlik edebilecek diğer lezzetler…
Bugün ne pişirsem? 12 Ekim günün menüsü12 Ekim günün menüsünde akşam ne pişirsem diyenler için harika yemekler ve tarifleri bulunmakta. "Bugün ne pişirsem" menüsünde tariflerini verdiğimiz çorba, salata, ana yemek, makarna ya da pilavdan istediğinizi sofranıza koyabilirsiniz. İşte afiyetle yiyebileceğiniz kolay ve lezzetli "Bugün ne pişirsem" menüsü.
Bugün ne pişirsem? - 24 Mayıs günün menüsü"Bugün ne pişirsem?" diye kara kara düşünmeye son. Her gün birbirinden lezzetli tariflerden oluşan günün menüsünü sizin için seçiyoruz. Peki 24 Mayıs günün menüsü için hangi tarifleri seçtik? İşte cevabı...
Yeni yıla ağız tadıyla girinYılbaşı her türlü endişeyi bir geceliğine askıya alıp her şeyin iyi olacağına inanmak istediğimiz bir zaman. O geceyi iyimserlikle geçirmenin baş koşulu, ağız tadıyla yiyip içeceğimiz bir sofranın etrafında toplanmak...
Yılbaşı gecesi yediklerinize dikkat!Yılbaşı gecesi hepimiz için özel bir gecedir. Ancak ne yazık ki, bu özel gecenin anlamını yemeye, içmeye yüklüyoruz.
Ankara AKM’nin hazin hikâyesi12 Eylül döneminde başlatılan Ankara Atatürk Kültür Merkezi projesi bürokratik hantallık nedeniyle ‘devlet komedisi’ne dönüştü... Binanın çevresindeki alan hediyelik eşyaların satıldığı bir panayır yeri haline geldi!
En özel lezzetler denizden sofranıza geliyor!Balık sezonu açıldı. Sezonunun en taze balıkları; sonbaharın taze yeşillikleriyle hazırlanan özel mezeler ile, ödüllü aşçılar tarafından ilk defa denenen tariflerle, Balık-Roka Günleri’nde size bekliyor.
Yeni yıl sofrasında çok yememek için 10 öneriZiyafet sofralarıyla özdeşleşen her türlü lezzetin bir arada bulunduğu yılbaşı sofrasının, azimle devam ettirdiğiniz diyeti sonlandırmasını istemiyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var…