Son dakika 100 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 100 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 100 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 200.056 100 haberi bulunmuştur.
Konut piyasasında rüzgar terse dönüyor! İstanbul’da en çok değer kazanan 5 ilçeSon 1 yıl içerisinde konut piyasasında enflasyona göre bakıldığında fiyat düşüşü dikkat çekerken, bu durum terse dönmeye başladı. Mart itibarıyla konut fiyatlarında reel bazlı kayıp yavaşladı. ‘Enflasyona göre düşüş gittikçe azalıyor’ diyen Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da son 1 yılda en çok değer kazanan ilçeleri sıraladı. Özelmacıklı ayrıca Türkiye genelinde son 1 yılda kira fiyatlarının yüzde 80 arttığı ilçeleri de paylaştı. İşte detaylar...
Kıbrıs Türküne İş’te 70 yıllık destek53.5 milyar TL’lik büyüklükle KKTC’nin en büyük bankası olan İş Bankası, Kıbrıs Türk halkının ekonomisine 70 yıldır katkıda bulunuyor. Adnan Bali, “Buradaki tarihimiz sadece finansal faaliyetlerin değil, bir ulusun varoluş mücadelesinde onların yanında nasıl durduğumuzun tarihi” dedi.
TÜRKŞEKER İŞÇİ ALIMI 2025: İŞKUR 1685 Türkşeker işçi alımı başvuruları başladı mı ve başvurular nasıl yapılır? Türkşeker işçi alımı şartları neler?Türkşeker, çeşitli illerde istihdam edilmek üzere 1685 daimi işçi alımı yapacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Anadolu'nun bereketli topraklarına bereket, gücüne güç katan Türkşeker, 100. yaşında ülke genelinde 1685 daimî işçiye istihdam kapılarını aralıyor. Milletimize ve sektörümüze hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. İŞKUR üzerinden yapılacak 1685 daimi işçi alımı detayları sorgulanıyor. Peki, Türkşeker personel alımı ne zaman? İŞKUR Türkşeker 1685 daimi işçi alımı ne zaman? Türkşeker personel alımı başvuru şartları neler?
2 dev kurumdan altın tahmini!Emtia piyasalarında, ticari tarifelerin küresel enflasyonist baskıları artırabileceğine yönelik endişeler gündemdeki yerini korurken, ABD'nin izlediği korumacı ticaret politikalarındaki ılımlı hava fiyatlar üzerinde etkili oldu. Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarına dair yabancı kurumlardan yeni tahminler geldi. İşte detaylar...
Bakan Yerlikaya'dan 'sürücü affı' açıklamasıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ehliyeti geçici olarak geri alınıp teslim edilmeyen sürücü sayısının 689 bin 946 olduğunu belirterek 'sürücü affı'nın gündemde olmadığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya'dan 'sürücü affı' açıklamasıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ehliyeti geçici olarak geri alınıp teslim edilmeyen sürücü sayısının 689 bin 946 olduğunu belirterek 'sürücü affı'nın gündemde olmadığını açıkladı.
Üçüz mucizeler bir araya geldi2010 yılından beri Antalya’da faaliyet gösteren özel Vitale Hastanesi’nde bugüne kadar dünyaya gelen üçüz bebekler ve aileleri bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi.
Helikore’den İznik’eHelikore, Antigoneia, Nicea, İznik… İsimleri ve sınırları içinde bulunduğu devlet değişse de bu kentin cazibesi tarih boyunca hiç değişmedi.
Tlos’ta perde açılıyor!Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Tlos Antik Kenti’nde bulunan ve aslına uygun restore çalışmalarında sona gelinen tiyatro, yeni oyunların sahnelenmesi için gün sayıyor.
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Hekim sayımız 222 bine çıktıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 400 yataklı Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sayesinde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin toplam 900 yataklı bir sağlık hizmet sunum kapasitesine kavuştuğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Özel: Kendi namusumuz kadar kefilizCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İstanbul'un muhafızı şu anda Silivri'de yatsa da İstanbul'u korumaya, İstanbul'a sahip çıkmaya devam ediyor. Buradan biz de Ekrem Başkanımızla birlikte diyoruz ki; 'İstanbul'un istemediği o kanalı yaptırmayacağız. İstanbul'a hançer vurdurtmayacağız'" dedi.
Bayraktar TB2'den bir başarı daha: Milli motorla uçtuBayraktar TB2 bir testi daha başarıyla tamamladı. Baykar resmi sosyal medya hesabından yeni uçuş paylaşıldı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan konuya ilişkin açıklama geldi.
'Normal doğum' tartışmaları! Erdoğan: Bakanlığımızın normal doğumu teşvik etmesi sizi niçin rahatsız ediyor?'Normal doğum' tartışmalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son derece çirkin ifadelerle bir haftadır ortalığı velveleye verenlere soruyorum, Bakanlığımızın normal doğumu teşvik etmesi sizi niçin rahatsız ediyor?" dedi. Erdoğan, "Kimsenin ideolojik saplantılarla, yönlendirmelerle milletimizi zehirlemesine asla müsaade etmeyiz. Biz ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Kacır: Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Genç MÜSİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, "Sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere, meslek liseleri ile fen liselerinin güçlü yönlerini bir araya getiren Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağız. Atacağımız tüm bu adımlarla ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı tahkim edeceğiz" dedi.
Bakan Yerlikaya: Kabine dönemimizde 200 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da yaptığı açıklamada, suç ve suçlulara yönelik mücadele ettiklerini belirterek, "Ülkemizde bu kabine dönemimizde 200 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi. 180 milyon adet uyuşturucu hap, 65 bin 918 şahıs tutuklandı bugüne kadar. 24 uluslararası olmak üzere 267 uyuşturucu organize suç örgütü çökertildi" dedi.
"Enflasyona bağlı kira artışları stopajı artırdı"TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artan enflasyon ile birlikte iş yeri kiralarının yükselmesine bağlı olarak stopajın da giderek arttığına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkemiz için savaştan daha büyük tehditKADEM 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan nüfus artış hızındaki düşüşle ilgili olarak "Bu, ülkemiz için savaştan çok daha önemli bir tehdittir." dedi. Aile kurumunun tehdit altında olduğunu belirten Erdoğan, "İş dünyası, eğitim ve siyaset başta olmak üzere kadınların kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeyiz, vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Türkiye Avrupa'ya "yeşil hidrojen" ihraç edebilir konuma yakınYeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkanı Yusuf Günay, "Yeşil hidrojeni Avrupa'ya ihraç ederek Türkiye'nin cari açığına katkı verebilecek bir dönem önümüzdeki kısa ve orta vadede mümkündür." dedi.
Bakan Uraloğlu: Siirt ile Kurtalan arasında yeni demir yolu hattı yapılacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışını yaptığı Siirt-Kurtalan Yolu ve Siirt Havaalanı Bağlantı Yolu'na ilişkin, "Hizmete sunduğumuz bu projeyle seyahat süresini 14 dakikaya düşürerek zamandan 163 milyon lira, akaryakıttan ise 43 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren karbon salınımını 2 bin 541 ton azaltarak doğanın korunmasına katkıda bulunacağız." dedi.
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettikÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile dünyanın en büyük çevre projelerinden birini başlattık. İlk etapta 1,1 milyon metreküp dip çamurunu deniz suyundan ayrıştırarak bertaraf ettik" dedi.
100 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.