Son dakika bağışıklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağışıklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağışıklık haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.554 bağışıklık haberi bulunmuştur.
Prematüre bebekleri emzirme rehberiPrematüre bebeklerin beslenmesi, kilo alımı ve gelişim takibi için özel bir bakım süreci gerekir. Prematüre bebeklerin gelişimi hassas olduğundan anne sütünün sağılması ve sık sık verilmesi önemli.
Prematüre bebeğiniz varsa eve misafir kabul etmeyin!Prematüre bebek sahibi aileler için ev ziyaretlerine gitmemek, ziyaretçi kabul etmekten kaçınmak ve hatta öpmek ve sevmek için bebeğe tedbirsizce yaklaşan kişileri uyarmaktan çekinmemek gerekiyor.
Bilinçsiz ilaç kullanımı iltihabı ‘uyutur’Bugün sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum: Diş iltihapları ve çene apsesi gibi ciddi enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik ve ağrı kesici kullanımının yarattığı tehlikeler.
Dünyada kızamık alarmı! 10 milyonu aştı...Yeni bir araştırmaya göre, kızamık vakaları dünya genelinde geçen yıl yüzde 20 artışla 10 milyonu aştı. Kızamık patlaması, ‘aşı’lamadaki endişe verici yetersizliği ortaya çıkardı.
Kalbi yenileyen kapsaisin etkisi! Acı biberde bolca var, iyi gelmediği şey yokAcı biber, yüzyıllardır mutfaklarımızda kendine yer edinmiş, yemeklere farklı bir lezzet ve tat katan baharat çeşididir. Bazılarımız için basit bir baharat olmaktan öte, şifa kaynağı olarak öne çıkar. İçerdiği ‘kapsaisin’ adlı bileşen sindirimden bağışıklık sistemine kadar vücudumuzun çeşitli bölgeleri üzerinde önemli etkilere sahip. Acı biber yediğiniz zaman dilinizde ve ağzınızda oluşan yanma hissinin kaynağı olan kapsaisin vücudun farklı sistemlerini harekete geçirerek çeşitli faydalar sağlar.
2 milyon kişiyi öldüren iskorbüt yeniden gündemde! Dikkat çeken 'mide ameliyatı' detayıYüzyıllar önce ortaya çıkan 'iskorbüt hastalığı' milyonlarca kişinin hayatına mâl olmuş ve yıllar boyunca denizcilerin peşini bırakmamıştı. Temelde C vitamini eksikliğinden ve beraberinde getirdiği sorunlardan kaynaklanan bu hastalık adeta yeniden hortlamış durumda. Araştırmacılar, bu uyanışa sebep olarak mide küçültme ameliyatlarını işaret etse de uzmanlar bakın ne diyor.
Geçici sanılan saç dökülmeleri kalıcı olabilirMevsim geçişleri, stres, farklı şampuan ve ürün kullanımları, bazen de kuaför hataları… Genellikle geçici saç dökülmesine sebep olan bu faktörler bazı durumlarda kalıcı olabiliyor ve birçok kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor
İdrar yolu yananlar buna koşuyor! Adeta enfeksiyon savıcı, iyi gelmediği şey yokNioli yağı, Avustralya’ya özgü ‘Melaleuca quinquenervia’ ağacının yapraklarından elde edilir. Bu yağ, antiseptik özellikleriyle bilinen çay ağacı yağına, oldukça benzer bir yapıya sahiptir. Ancak etkileri ve kullanım alanlarıyla kendine özgü özelliklere sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Nioli yağının cilt sağlığından bağışıklık sistemini desteklemeye, zihinsel rahatlama sağlamaktan solunum yollarını açmaya kadar pek çok alanda fayda sunduğu biliniyor. Özellikle aromaterapide kullanımı çok yaygın olan bu Nioli yağı, modern cilt bakımında yöntemlerinde sık kullanılan bir doğal ürün olarak öne çıkıyor.
Mevsimi geldi, her derde deva! Metabolizmayı şaha kaldırıyor, mikropların düşmanıSoğuk kış aylarıyla birlikte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve sağlığımızı korumak adına beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirme zamanı da geldi. Kışın sofralarda sıkça yer alan sebzelerden biri olan pırasa, sağlığımıza sunduğu sayısız faydayla dikkat çekiyor. Ancak birçok kişi, pırasanın sağlığa katkılarını bilmediği için bu sebzeye mesafeli yaklaşabiliyor. Oysa pırasa sadece güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlardan olan, sağlığa çok yönlü çeşitli katkılar sunan değerli bir sebze.
Kültür Yolu Festivali'nde Bakan Ersoy'u en çok şaşırtan iki şehir! 9 günde 3 aylık ciroKültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son durağı Antalya'daki etkinlikler başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy festivale ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy festivallerde kendisini en çok şaşırtan iki şehri açıklarken, “Esnafla konuşuyoruz, esnaf diyor ki ‘9 gün boyunca biz 2-3 aylık ciro gerçekleştirdik, bitmesin, hep yapın’ diyor.” ifadelerini kullandı.
Kas yapmak isteyen bunu içsin! 1 bardağı bile protein deposu, enerjiyi ateşliyorProtein, vücudumuz için temel yapı taşlarından biridir ve hayati işlevlere sahiptir. Kas yapısının güçlenmesi ve korunması, bağışıklık sisteminin etkin şekilde çalışabilmesi, hücrelerin kendini yenileyebilmesi gibi birçok süreçte önemli bir rol oynar. Özellikle aktif bir yaşam tarzına sahip olanlar, sporcular ve kas gelişimini desteklemek, artırmak isteyen bireyler için yüksek protein içeren içecekler beslenme rutinlerinde önemli bir yere sahiptir. Bu içecekler, yoğun günlerde veya antrenman sonrası vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarını hızlıca karşılamak adına bir alternatif olarak tüketilebilir.
Hasta yatağından şıp diye kaldırıyor! Tam bir şefa deposu, eksik etmeyinHasta olduğunuzda bedenimiz, hastalığa karşı direnç göstermek, iyileşmek için enerji ve besin maddelerine ihtiyaç duyar. Bu süreçte doğru yiyecekleri tüketmek, bağışıklık sisteminizin desteklenmesi ve kendinizi daha iyi hissetmeniz açısından önemlidir. Çünkü birçok yiyecek, özellikle hasta olduğunuzda sindiriminizi daha da zorlayabilir ya da vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini sunmayabilir. İşte bu noktada, besin değeri yüksek, sindirimi kolay ve vücuda enerji veren yiyecekleri tercih etmek daha doğru bir karar olur.
Proteinde tavuk etini bile sollayan tahıl! Enerjiyi fullüyor, her sabah tüketmek şartProtein, kasların güçlenmesi, doku hasarlarının onarılması ve bağışıklık sistemimizin desteklenmesi için vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir. Genelde protein denildiği zaman akla ilk olarak et, balık veya süt ürünleri gelir, fakat tahıllar da iyi bir protein kaynağı olabilir. Protein değeri yüksek tahıllar sadece protein açısından değil, aynı zamanda lif, vitamin ve mineral açısından da zengindirler. Dengeli bir diyetin parçası olarak ise hem sağlıklı hem de doyurucudurlar.
Canan Karatay'dan çamaşır suyu uyarısı! 'Burun tıkanıklığı hastalık değil, belirti'Beslenme alışkanlıklarına dair pek çok açıklamada bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez burun tıkanıklığı konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetti. Özellikle güçlü bağışıklık için yapılması gerekenleri tek tek sıraladı. İşte vücudun direncini yükseltmek için tüketilmesi gerekenler.
Balık ile yoğurt yersek zehirler mi? Yıllarca kandırıldık, meğer püf noktası varmışOmega-3 bombası olan balığın belirli aralıklarla tüketilmesi sağlıklı bir bağışıklık için şart. Öte yandan sindirim sağlığını destekleyen ve tüketildiğinde tok tutma özelliği olan yoğurt da tıpkı balık gibi bağışıklığı güçlendirir. Balık ve yoğurt böylesine sağlıklı iken nedense yıllardır bu iki ürünün aynı anda tüketilmemesi gerektiği, tüketilmesi halinde zehirlenmeye yol açabileceği söyleniyor. Ancak uzmanlar artık bu konuda hemfikir değil. Meğer gerçek başkaymış.
Tam zamanı, vücut direncini çelik gibi yapacak güçte! İşte hastalık savar 9 besinSonbaharda soğuyan havalar ve viral enfeksiyonlar bağışıklık sistemini olumsuz etkilerken sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres ve yetersiz uyku gibi etkenlerle hastalıklar çok daha hızlı şekilde kapıyı çalabiliyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak şart! Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Dönmez sonbaharda bağışıklığı güçlendirmede etkili 9 besini anlattı.
Nüfusun yüzde 65’ini etkileyen hastalıkHalk arasında diş eti hastalığı olarak bilinen ancak pek bilinmeyen bir alt türü olan ‘Agresif Periodontitis’, erken teşhis edilmediğinde kalıcı diş kayıplarına yol açıyor.
Menopozda vajinal kuruluk nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, “CO2 lazer tedavisi vajinal bağışıklık sistemini ve kan akışını artırarak bölgenin yenilenmesini hızlandırır” dedi
50 yaş ve üstüne zatürre aşısıABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) 50 yaş ve üzerindeki kişilere zatürre (Pnömokok) aşısı yaptırması önerisinde bulundu.
35 gündür hapşıran kadına teşhis konuldu: Böyle bir vaka şu ana kadar görmedikBatman'da aralıksız hapşıran, tedavisi için Ankara'ya sevk edilen Benazir Aydın'ın (24) 'otoimmünite' hastalığına bağlı olarak bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucunda, hapşırık refleksini uyaran sinirlerde iltihabi bir durum tespit edildi. Tedavisi tamamlanan Aydın, bugün taburcu edildi. Doç. Dr. Enes Şahiner, "Bu vaka gerçekten sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için de uluslararası ölçekte nadir bir vaka" dedi.
Bağışıklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.