Son dakika bağışıklık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağışıklık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağışıklık haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.597 bağışıklık haberi bulunmuştur.
Kadın sağlığı için bilinmesi gerekenlerKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, HPV, CIN ve rahim ağzı sağlığı hakkında merak edilenleri anlatarak korunma yöntemlerinin neler olduğunu anlattı
Kadın sağlığı için bilinmesi gerekenlerKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, HPV, CIN ve rahim ağzı sağlığı hakkında merak edilenleri anlatarak bu hastalıklardan korunma yöntemlerinin önemine dikkat çekti.
5 dakikada karaciğer ve safra kesesini temizliyor! Vücuda reset atan kür tarifiKaraciğer ve safra kesesi, vücudumuzun adeta filtreleme ve detoks merkezleridir oksinlerin vücuttan atılmasını sağlamalarının yanı sıra, enerji üretiminden yağların yakımına, sindirimine kadar pek çok hayati görevi üstlenirler. Ancak yoğun stres, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, çevresel faktörler ve hatta spor faaliyetleri bile bu organların üzerindeki yükü artırabilir. Karaciğerin fonksiyonlarının bozulması durumunda kişinin bağışıklık sistemi zarar görebilir, çeşitli ciddi rahatsızlıklar gözlemlenebilir. İşte karaciğeri korumak için uygulayabileceğiniz doğal kür tarifleri.
The Economist 2025 kehanetleri"Satürn'ün halkaları kaybolacak, Almanya sağa kayacak, savaşlar şiddetlenecek, NATO Trump'ın egosunu okşayacak, çip savaşlarında yeni cepheler açılacak, kanser aşıları için dönüm yılı olacak..." Bunlar The Economist'in 2025 yılı için uzun versiyonunu yayınladığı kehanetlerinden bazıları. Ünlü dergi 2025 yılı için hem iyi hem kötü senaryolar yazdı. İşte 2025 için öne çıkan kehanetler...
Güne zinde başlamak isteyenler için tam liste! İşte vitamin deposu yiyecekSağlıklı bir yaşamın temelinde dengeli bir bağırsak florası bulunur. Sindirim sistemimiz, yalnızca besinleri parçalayıp enerjiye dönüştürmekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini destekler ve ruh halimiz üzerinde bile etkili olabilir. Özellikle sabah saatlerinde yapılan doğru bir kahvaltı, bağırsakların gün boyu düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ancak, kahvaltı seçimlerinde bazı temel noktalara dikkat etmek gerekir. Nelere dikkat etmemiz gerekir?
C vitamini dendiğinde aklınıza sadece portakal, mandalina gelmesin! Bu besinler C vitamini depolarını dolduruyorC vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut sağlığı için büyük öneme sahip bir besin maddesidir. Genellikle portakal ve mandalina gibi meyvelerle ilişkilendirilse de, C vitamini almak için başka pek çok farklı besin de bulunmaktadır. C vitamini, yalnızca soğuk algınlığını önlemekle kalmaz, aynı zamanda cilt sağlığını iyileştirir, antioksidan özellikleriyle hücreleri korur ve demir emilimini artırır. Peki, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini sağlayan diğer besinler nelerdir? İşte, C vitamini depolarınızı dolduracak alternatif besinler!
Kışın hastalıklara karşı zırh gibi koruyor! Beslenme rutininizden asla eksik etmeyinKış aylarında bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların daha kolay yayılmasına neden olabilir. Ancak, doğru besinlerle desteklenen bir sağlıklı beslenme rutini, kışın sizi hastalıklara karşı koruyacak güçlü bir zırh görevi görebilir. Bazı besinler, vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirirken, diğerleri de hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Kış aylarında sağlığınızı koruyabilmek için, bu besinleri beslenme rutininizden asla eksik etmemeniz gerektiğini unutmayın. İşte, kışın hastalıklara karşı koruyan mucizevi besinler ve faydaları...
Nüfusun yüzde 30'unu ilgilendiriyor! Gizli kalmış suçiçeğinden aktive oluyormuşYetişkinlerin yaklaşık yüzde 20-30’unu etkileyen Zona’nın (Herpes Zoster) bağışıklık durumu ile yakından ilişkili olduğunu söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, zonanın nadir de olsa bazen uzun süreli sinir ağrısı ve görme kaybı gibi ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine işaret etti.
Gün boyu yudum yudum için! Demir gibi bir bağışıklık için 3 çay türüUzun bir günün ardından daha iyi hissetmeniz için bir fincan çay yeterli olabilir. Çoğu çayın getirdiği sakinlik ve rahatlama sizi daha iyi hissettirmekle kalmaz bazı çaylar aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklerle doludur. Bazı çayları gün boyu yudumlamak size çok iyi gelebilir.
6 kişilik ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Tedavi ettiği vakalardan çarpıcı fotoğraf paylaştı! 6 kişilik aile aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Bağırsakta ortaya çıkıyor, ömür boyu sürüyor! Geçmeyen ağrıya sebep olan 2 hastalıkInflamatuar bağırsak hastalığı, bağırsakların iç yüzeyindeki iltihaplanmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Şiddetli ve geçmeyen karın ağrısıyla kendini gösteren bu rahatsızlığın temelinde ise 2 hastalık yatıyor. "Eğer hızla tanı koyulursa tedavi başarılı sonuç veriyor" diyen Prof. Dr. Emel Ahıshalı anlattı.
Az uyuyanlar dikkat! Gecede altı saat uyku kabusunuz olabilirUzmanlar dijital bir model geliştirdi.O model üzerinden yeterince uyunmadığı takdirde 2050 yılında insanların neye benzeyeceğine ilişkin veriler elde etti. Uykusuz geçen yıllar sonrası insanları bekleyen durum Şişmiş gözler, incelmiş saçlar ve kronik sırt ağrısı…
‘Saf sapiens’im’ deme karışığız!Antik genleri inceleyen uzmanlar, “Homo sapiens” denilen modern insanların Afrika’dan dünyaya yayılırken “Neandertal” denilen ilkel insanlarla karşılaşıp “birliktelik” yaşadıklarını ortaya çıkardı.
Ay'a indiğinde hapşırmaya başladı! Saç telinden 50 kat daha küçük, ciğerde asılı kalıyorAstronot Harrison Schmitt, NASA'nın Apollo programının insanların Ay'a ayak bastığı son görevi olan Apollo 17'de yer almıştı. Ancak adım attığı an başına geleceklerden habersizdi. Dünyadayken herhangi bir maddeye alerjisi olmayan astronot başka bir gezegene olan yolculuğu sırasında, kendini daha önce hiç yaşamadığı bir durumun içinde buldu.
Tuvalet kağıdı olarak kullanınca canına kıydı! 'Doğum acısı yanına bile yaklaşamaz'Dünyanın en acı verici deneyimlerinden biri, masum görünümlü bir bitkiyle yaşanabilir mi? Gympie Gympie, yani halk arasında 'intihar bitkisi' olarak bilinen bu bitki, doğanın ne kadar acımasız olabileceğinin bir kanıtı. Bitkiye temas edip aklını kaybeden de var, acısına dayanamayıp canına kıyan da.
Hapşırmamıza ve kaşınmamıza neden olan alerjenler nasıl ortaya çıktı?Hapşırıklar, göz yaşarmaları, burun akıntıları ya da kaşıntılar… Bunlar birçok kişinin mevsim değişiminde ya da belirli yiyecekler tükettiğinde yaşadığı sıkıntılardır, belki siz de yaşıyor olabilirsiniz. Neden bazılarımız bu belirtileri yaşarken ve bazılarımız ise hiç etkilenmez? Aslında, bu sorunun cevabı, vücudumuzun bağışıklık sistemiyle doğrudan bağlantılıdır. Alerji, aslında vücudumuzun savunma mekanizmasının bazı durumlar karşısında aşırı bir tepki göstermesidir. Peki, bağışıklık sistemimiz neden böyle tepki verir?
Kazanda kaynatılan taş, tatlı oldu! Karanlık odada konuşmadan yapılıyor: 'Yokluğun tadı'Anadolu topraklarının binlerce yıllık mutfak geleneği, lezzetli tarifler ve unutulmaya yüz tutmuş tatlarla dolu bir hazine sunar. Bu zenginliğin içinde bazı tatlar var ki kökleri tarihin derinliklerine uzanarak geçmiş ve günümüz arasında bir köprü kuruyor. Uğut tatlısı da bu özel lezzetlerden biri. Bir hikâyenin ve dayanışmanın simgesi olarak sofralarda yer alan tatlıyı, uzmanlara sorduk.
Bağışıklık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.