2. Dünya Savaşı

2. Dünya Savaşı

Son dakika 2. Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2. Dünya Savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2. Dünya Savaşı haber sayfamızda...

2. Dünya Savaşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.100 2. dünya savaşı haberi bulunmuştur.
Scholz’dan AfD’ye karşı birlik çağrısı
Scholz’dan AfD’ye karşı birlik çağrısı Almanya Başbakanı Olaf Scholz, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin önceki gün yapılan eyalet seçimlerinde Thüringen’de birinci, Saksonya’daysa ikinci gelmesinin ardından ana akım partileri “sağcı aşırılıkçılara” karşı birlik olmaya çağırdı.
3.09.2024Dünya
Almanya'da II. Dünya Savaşı'ndan bu yana bir ilk! Aşırı sağcı AfD'nin eyalet seçimlerindeki galibiyeti ne anlama geliyor?
Almanya'da II. Dünya Savaşı'ndan bu yana bir ilk! Aşırı sağcı AfD'nin eyalet seçimlerindeki galibiyeti ne anlama geliyor?Neo-Nazi AfD'nin Thüringen'de birinci, Saksonya'da ise ikinci olduğu seçimler deprem etkisi yarattı, bir yıl sonraki genel seçimlerde diğer partilerin ittifak kurması bekleniyor.
2.09.2024Dünya
Avrupa borsaları karışık seyir izliyor
Avrupa borsaları karışık seyir izliyorAvrupa borsaları haftaya karışık bir seyirle başladı.
2.09.2024Uzmanpara
Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı
Küresel piyasalar haftaya temkinli başladıKüresel piyasalar başta ABD'deki istihdam raporu olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya temkinli başladı.
2.09.2024Uzmanpara
Almanya’da beklenen ‘kabus’ oldu
Almanya’da beklenen ‘kabus’ olduAlmanya’da Eylül 2025’te yapılacak federal parlamento seçimleri öncesinde Thüringen ve Saksonya eyaletleri sandığa gitti.
2.09.2024Dünya
İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli oldu
İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının nedeni belli olduİran’ın eski Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yayınlanan nihai raporda, kazanın ana sebebinin “bahar mevsiminde bölgedeki karmaşık iklim şartları” ile “aniden yükselen yoğun sis tabakası” olduğu belirtildi.
1.09.2024Dünya
Tansiyon yükseliyor! Çin ve Filipinler birbirlerini suçladı: Gemimiz çekilmeyecektir
Tansiyon yükseliyor! Çin ve Filipinler birbirlerini suçladı: Gemimiz çekilmeyecektirÇin ile Filipinler arasında Güney Çin Denizi'nde Sabina Sığı ve çevresindeki ihtilaflı sularda yaşanan gerilim hafta sonunda da devam etti. Çin ve Filipinler sahil güvenlik gemileri dün Sabina Sığı açığında çarpışırken, taraflar olayla ilgili birbirini suçladı.
1.09.2024Dünya
Ekipler harekete geçti! Sahilde uygunsuz harekette bulunan kişi hakkında karar
Ekipler harekete geçti! Sahilde uygunsuz harekette bulunan kişi hakkında kararİstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan uygunsuz görüntülere yönelik inceleme başlattı.
1.09.2024Gündem
Almanya'da 2.Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez oluyor! Aşırı sağ ilk sırada
Almanya'da 2.Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez oluyor! Aşırı sağ ilk sıradaAlmanya'da Thüringen eyaletinde sandık çıkış anketlerine göre 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde aşırı sağ, ilk kez bir eyalet parlamentosu seçiminde ilk sırayı aldı.
1.09.2024Dünya
Önce Amasya şimdi Bursa’da su endişesi
Önce Amasya şimdi Bursa’da su endişesiAmasya’da kenti besleyen barajdaki suyun tükenmesi üzerine su kesintileri uygulamasına gidilirken, Bursa Boğazköy Barajı’nın dibi görmesi nedeniyle Yenişehir ilçesinde çiftçiler, ürünlerinin kuruması endişesi yaşıyor.
27.08.2024Gündem
Otomotivde bir Çin rüyası
Otomotivde bir Çin rüyasıElektrikli otomobil devrimiyle 20 yılda dünyanın en büyük otomotiv şirketi olan BYD ve sahibi Wang Chuanfu ‘Çin Rüyası’nı dünyaya sunuyor. İşte Wang Chuanfu’nun dünyanın en büyük elektrikli otomobil firmasına giden yoldaki hikâyesi...
Olası saldırıya karşı önlem! İstanbul’da sular çekildi, ortaya bu manzara çıktı
Olası saldırıya karşı önlem! İstanbul’da sular çekildi, ortaya bu manzara çıktıBüyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesinin düşmesiyle tarihi Çakmak Hattı'nın bir bölümü günyüzüne çıktı.
26.08.2024Haberler
Olası saldırıya karşı önlem! İstanbul’da sular çekildi, ortaya bu manzara çıktı
Olası saldırıya karşı önlem! İstanbul’da sular çekildi, ortaya bu manzara çıktıBüyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesinin düşmesiyle tarihi Çakmak Hattı'nın bir bölümü günyüzüne çıktı.
26.08.2024Gündem
Maymun çiçeği virisü aşısında Ankara izi!
Maymun çiçeği virisü aşısında Ankara izi!Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel halk sağlığı acil durumu ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne (Mpox) karşı kullanılan atanüe virüs aşısının Ankara’daki bir çiçek hastasından elde edilen suşu (virüsün alt türüne) dayandığı öğrenildi...
18.08.2024Gündem
'Bir tık'la cephanelik! Kapıya kadar kılıç servisi var
'Bir tık'la cephanelik! Kapıya kadar kılıç servisi varEskişehir’deki bıçak ve baltalı saldırı, kesici aletlere erişimin kolaylığını yeniden gündeme getirdi. İnternette tek bir tıkla öldürücü nitelikteki kesici ve delici aletlere ulaşmak mümkün. Hatta kılıç siparişi bile verilebiliyor.
15.08.2024Gündem
Eskişehir'deki bıçaklı saldırgan Nazi kaskını yurt dışından getirtmiş
Eskişehir'deki bıçaklı saldırgan Nazi kaskını yurt dışından getirtmişEskişehir'de hücum yeleği, Nazi kaskı ve gözlük takıp sebepsiz yere 5 vatandaşı bıçakla saldırarak yaralayan şüphelinin yurt dışından sipariş ettiği yüksek mukavemetli 2. Dünya Savaşı Alman M35 çelik taktik savaş kaskıyla ilgili bir forum sitesinde yaptığı yazışmalar ortaya çıktı.
14.08.2024Gündem
Saldırıda Doğu Avrupa şüphesi! Kara Güneş nedir?
Saldırıda Doğu Avrupa şüphesi! Kara Güneş nedir?Eskişehir’de maske, kask ve hücum yeleği takıp sokakta 5 kişiyi bıçaklayan Arda Küçükyetim tutuklandı. Küçükyetim’in saldırıyı internette tanıştığı Doğu Avrupa uyruklu bir arkadaşı ile planladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Kamoyunda dehşete düşüren saldırıyı canlı yayınlayan Küçükyetim’in aralarında neo Nazi terör eylemcisi Breivik’in de bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu suikastçileri ‘aziz’ olarak nitelendirdiği görüldü.
14.08.2024Gündem
Filmlere konu olan sıra dışı kişilikler ağustosta D-Smart'ta!
Filmlere konu olan sıra dışı kişilikler ağustosta D-Smart'ta!Çok özel isimlerin hayat hikayelerini konu alan filmler, ağustos ayı boyunca D-Smart’ta! Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses, üç olimpiyat madalyalı Naim Süleymanoğlu, Kore savaşında Türk bir asker tarafından evlat edinilen Ayla ve 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki inanılmaz bir casusluk hikayesinin kahramanı olan Çiçero’nun ilginç yaşam öyküleri, D-Smart’ta izleyicilerle buluşacak.
10.08.2024Haberler
Filmlere konu olan sıra dışı kişilikler ağustosta D-Smart'ta!
Filmlere konu olan sıra dışı kişilikler ağustosta D-Smart'ta!Çok özel isimlerin hayat hikayelerini konu alan filmler, ağustos ayı boyunca D-Smart’ta! Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses, üç olimpiyat madalyalı Naim Süleymanoğlu, Kore savaşında Türk bir asker tarafından evlat edinilen Ayla ve 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki inanılmaz bir casusluk hikayesinin kahramanı olan Çiçero’nun ilginç yaşam öyküleri, D-Smart’ta izleyicilerle buluşacak.
10.08.2024Cadde
6 gram için 4 yaşında İstanbul'a geldi! Atatürk'ten ilk olimpiyat altınına: 'Çok yaşa Yaşar'
6 gram için 4 yaşında İstanbul'a geldi! Atatürk'ten ilk olimpiyat altınına: 'Çok yaşa Yaşar'Eğer milli bir sporcuysanız, olimpiyatlarda pek çok rakibinizi yenebilirsiniz. Peki, isminizin anlamını yenebilir misiniz? Yaşar Erkan, altın madalya almasıyla ‘çaresiz’ anlamına gelen eski soyadını da yenmişti. O Türkiye’ye altını, Atatürk de ona ‘bir topluluğun ileri gelenlerinden’ anlamına gelen soyadını hediye etti.
9.08.2024Yaşam
Türkiye emin ellerde yoluna devam ediyor
Türkiye emin ellerde yoluna devam ediyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 3 saat 20 dakika süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
6.08.2024Gündem
Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: Türkiye emin ellerde
Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: Türkiye emin ellerdeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından saat 15.50'de Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Aile Destek Programı ile ilgili Erdoğan "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" dedi.
5.08.2024Gündem
Ankara'da Rusya ile ABD arasında esir takası
Ankara'da Rusya ile ABD arasında esir takasıRusya ile ABD arasında varılan geniş kapsamlı esir takası anlaşması çerçevesinde Rusya’da hapiste tutulan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve Rus esirlerin bugün serbest bırakılacağı ifade edildi. Esir takasının Ankara’da MİT koordinasyonunda gerçekleştirileceği öğrenildi.
1.08.2024Haberler
Trump, Netanyahu ile görüştü: 3. dünya savaşına yakınız
Trump, Netanyahu ile görüştü: 3. dünya savaşına yakınızEski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez yaptığı görüşmede Başkan Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e yüklenirken, "Biden yönetiminin İsrail için hiçbir şey yapmadığını" söyledi.
26.07.2024Dünya
Alman ekonomisi artan rekabet ve imalat sektöründe zayıflık nedeniyle büyüyemiyor
Alman ekonomisi artan rekabet ve imalat sektöründe zayıflık nedeniyle büyüyemiyorSanayisi yabancı rekabetten olumsuz etkilenen Almanya'nın, jeopolitik çekişmelere ve ABD’den gelen baskılara karşı savunmasız kalması dikkati çekiyor. Ülkede iş gücünün yaşlanmasının da ekonomiyi baskılaması bekleniyor.
20.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

2. Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.