GündemYenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin! İşte adım adım yaşananlar...

Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin! İşte adım adım yaşananlar...

23.10.2024 - 14:34 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye yenidoğan çetesini konuşuyor. SGK ve aileleri dolandırmak üzere kurulan, bebekleri öldüren ya da sakat bırakan çete üyelerinden 22'si cezaevinde. Ancak yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, yenidoğan çetesi tarafından tehdit edilmiş ve soruşturma sürecinde gösterdiği dik duruş ile dikkatleri üzerine çekmişti. Savcı Engin bu süreçte neler yaptı? Örgütün çökertilmesindeki rolü ne? CNN TÜRK Haber Müdürü Nihat Uludağ tüm detayları tek tek anlattı.

Nihat Uludağ'ın ifadeleri şöyle:

Haberin Devamı

Özellikle bu yenidoğan çetesinin, yenidoğan ünitesinde 12 bebeğin ölümüne sebep olması soruşturmasıyla ilgili olarak kamuoyunda da infial oluştu diyebiliriz. Son dönemde yine bu yenidoğan ünitelerinin bulunduğu özel hastanelerle ilgili sadece bebeklerin değil, yaşlıların ve diğer ünitelerdeki hastaların da mağdur olduğu yönünde çok ciddi ihbar hatlarımıza ulaşan izleyicilerimiz var. Anladığımız kadarıyla ilgili hastanelerin sadece yenidoğan üniteleriyle değil, diğer ünitelerle de devam edecek gibi görünüyor.

Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin İşte adım adım yaşananlar...

CUMHURİYET SAVCISI YAVUZ ENGİN'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

"Bu süreçte tebrik ve desteklerini sunan herkese teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle henüz cevap veremediğim tüm tebrik mesajlarına cevaben; Türk devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik. Yine aynı yolda devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin İşte adım adım yaşananlar...

YENİDOĞAN ÇETESİNE BOYUN EĞMEYEN SAVCI

Yenidoğan çetesinin bir üyesi, yanına avukatını da almıştı ve Savcı Yavuz Engin'in makam odasına gitmişti ve alenen tehdit etmişti. "Bak sana zarar verecekler, canını yakacaklar, ailene, çocuklarına zarar verecekler, gel benimle bir fotoğraf çekil, kurtul" demişti. Ve Yavuz Engin de bu görüşmeyi, bu tehdit ve şantaj dolu görüşmeyi kayıt altına almıştı. Ve neticede bir fotoğraf çekildiler.

Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcı Yavuz Engin İşte adım adım yaşananlar...

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin ve savcıyı çete adına tehdit eden şüpheli böyle bir fotoğraf çekildi. İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri bu şantaj ve tehdit ziyaretinin ardından hemen bir soruşturma başlattı. Toplamda yedi kişi tespit edildi. Bunlardan ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.