28.04.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:
Bu kadar çok yemeğin içinde kafamız karışabilir. Bu kafa karışıklığını giderebilecek çok pratik ve az malzeme ile hazırlanabilen birçok çorba ve yemek çeşidi bulunmaktadır. Lezzeti ve pratikliği ile öne çıkan bir diğer çorba çeşidi ise tel şehriye çorbasıdır. Her yemeğin başlangıcı olarak kabul gören çorbalar, sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Çorban besin değeri sayesinde insan vücudunun direncini artırmaktadır.
Tel şehriye çorbası püf noktaları
Tel şehriye çorbasının içerisine tavuk suyu, tavuk parçaları veya tavuk bulyon eklenerek, çorbanıza harika bir lezzet katabilirsiniz. Şehriyenin verilen tarif miktarı dışında fazladan eklenmemesi gerekmektedir. Çorbayı yaparken tel şehriyeler çorbanın içinde az görünse de çorba kaynayıp, dinlenince şehriyeler şişmektedir. Çok fazla şehriye eklenirse, çorbanız lapa olacaktır.
Tel şehriye çorbası malzemeler
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tatlı kaşığı tereyağı
· 2 su bardağı tel şehriye
· 1 tatlı kaşığı domates salçası
· 1 tatlı kaşığı biber salçası
· Tavuk bulyon, tavuk suyu (1 çay bardağı) veya 5-6 adet tavuk parçası
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı toz karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
· 1 tatlı kaşığı toz nane
· 4 su bardağı sıcak su
Tel şehriye çorbasının hazırlanışı
Ocağı orta ateşte yakıp, bir tencerenin içine yağı, tereyağını, domates salçasını, biber salçasını ve naneyi ekleyin. Naneyi yakmadan, bir iki sefer kavurduktan sonra tavuk bulyon, tavuk suyu veya tavuk parçaları eklenir. Tuz, karabiber ve tel şehriye tencerenin içine konularak malzemeler harmanlanır. Hemen ardından sıcak su eklenerek orta ateşte kaynayıncaya kadar ara ara karıştırılır. Tel şehriyelerin dibe yapışmaması için karıştırılması gerekmektedir. Çorbayı kaynadıktan sonra en az 5 dakika dinlemeye bırakarak, tel şehriyelerin çorbanın içinde şişmesine izin verin. İsterseniz üzeri için bir tutam maydanoz ekleyerek kaselere doldurup, servis edebilirsiniz.