27.04.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:
Beşamel sos için malzemeler
Beşamel sosun hazırlanışı
Tereyağını tavaya alın, iyice eridikten sonra üzerine unu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Un iyice kavrulup kıvamı oluşmaya başladığı sırada üzerine yavaş yavaş süt eklenir. Diğer bir yandan ise sütü eklerken sosu sürekli çırpıcı yardımı ile hızlıca çırpmaya devam edin. Ayrıca bu noktada sütü yavaş yavaş ilave etmeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde beşamel sosunuz topak topak olabilir. Üzerine tuzu ve arzu ederseniz karabiberi de ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 2-3 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kullanmak istediğiniz yemeğe ilave edin.
Beşamel sosun püf noktaları
Erimiş tereyağının üzerine un ekledikten sonra unu kokusu çıkıp kıvamını alana kadar kavurmalısınız.
Unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıcı ile hızlı hızlı sürekli karıştırmalısınız. Aksi takdirde yemeğin içinde un topakları kalmasına neden olabilir.
Beşamel soslu makarna tarifi
Malzemeler
1 paket makarna
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Arzu ettiğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için malzemeler
Makarnalarınızı derin bir tencerede 10 dakikada kadar haşlayın. Makarnalarınızı haşlarken haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Bu makarnalarınızın birbirine yapışmasını engelleyecektir. Makarnalar haşlandıktan sonra süzgece alın ve üzerine 1 bardak soğuk su ekleyin. Süzgeçte süzülmeleri için bıraktıktan sonra beşamel sosunuzu hazırlayın.
Geniş bir borcama makarnayı, beşamel sosunuzu ve 1 kalıp rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Ayrıca makarnanızın üzerini tamamen kaplayacak kadar kaşar peyniri dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.