GündemUn, süt ve tereyağının muhteşem uyumu: Beşamel sos

Un, süt ve tereyağının muhteşem uyumu: Beşamel sos

27.04.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

Beşamel sos, pek çok yemeğin yanında kullanılan dünyaca ünlü bir sostur. Un, süt ve tereyağının muhteşem uyumu ile yemeklerinize lezzet katacaktır. Köfte, tavuk hatta sebze yemeklerine kadar kullanılabilen beşamel sosuyla hazırlayacağınız yemeklerinize herkes bayılacak. İşte yapmaktan vazgeçemeyeceğiniz beşamel sos tarifi…

Un, süt ve tereyağının muhteşem uyumu: Beşamel sos

Beşamel sos için malzemeler

Haberin Devamı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber

Beşamel sosun hazırlanışı

Tereyağını tavaya alın, iyice eridikten sonra üzerine unu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Un iyice kavrulup kıvamı oluşmaya başladığı sırada üzerine yavaş yavaş süt eklenir. Diğer bir yandan ise sütü eklerken sosu sürekli çırpıcı yardımı ile hızlıca çırpmaya devam edin. Ayrıca bu noktada sütü yavaş yavaş ilave etmeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde beşamel sosunuz topak topak olabilir. Üzerine tuzu ve arzu ederseniz karabiberi de ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 2-3 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kullanmak istediğiniz yemeğe ilave edin.

Beşamel sosun püf noktaları

Erimiş tereyağının üzerine un ekledikten sonra unu kokusu çıkıp kıvamını alana kadar kavurmalısınız.

Haberin Devamı

Unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıcı ile hızlı hızlı sürekli karıştırmalısınız. Aksi takdirde yemeğin içinde un topakları kalmasına neden olabilir.

Beşamel soslu makarna tarifi

Malzemeler

1 paket makarna

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

Arzu ettiğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Beşamel sos için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber

Makarnalarınızı derin bir tencerede 10 dakikada kadar haşlayın. Makarnalarınızı haşlarken haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Bu makarnalarınızın birbirine yapışmasını engelleyecektir. Makarnalar haşlandıktan sonra süzgece alın ve üzerine 1 bardak soğuk su ekleyin. Süzgeçte süzülmeleri için bıraktıktan sonra beşamel sosunuzu hazırlayın.

Geniş bir borcama makarnayı, beşamel sosunuzu ve 1 kalıp rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Ayrıca makarnanızın üzerini tamamen kaplayacak kadar kaşar peyniri dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.