Gündem ‘UEFA’nın FIFA’nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz’

‘UEFA’nın FIFA’nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz’

05.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile dün Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Ziyaretin ardından Özel ve Özdağ basın mensuplarına ortak açıklama yaptı.

‘UEFA’nın FIFA’nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz’

İki lider, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özdağ, “Bozkurt işareti” tartışmasına ilişkin soru üzerine eliyle bozkurt işareti yaparak, “Bu Türk Milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar. Bunun herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur” dedi. Özel de şu değerlendirmeyi yaptı: “Şu an Türkiye’nin ve Türk Milli Takımı’nın tartışmalara, polemiklere değil, Cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. UEFA’nın FIFA’nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye’de köpürtmek, büyütmek, ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım’a zarar verir.” 

Haberin Devamı

Özel: Temmuz ayında Şam’a gideceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Özel, kapalı nüfus sayımı sorusu üzerine “Biz bunu Ali Yerlikaya’ya teklif ettik. Bir görelim bakalım; nerede, kaç kişi yaşıyor. Kayıtlı olanları bir görelim, kaçak olanlar belli olsun” dedi. Özel, “Detay vermeyim ama bir mutabakatımız var. Çok yakın bir süreçte bir Şam ziyareti olacak. Bizzat bir heyetle gideceğim. Temmuz ayı içinde gerçekleşmesini ümit ediyoruz. Lübnan’a uçacağız, oradan karayolu ile gideceğiz. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup, bu sorunu çözüp, Avrupa’dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Şimdiye kadar görülmüş en büyük uluslararası temasları ve kampanyayı yapacağız. Yeter ki Türkiye’de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin” dedi. - ANKARA Milliyet