31.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
İstanbul Beykoz Üniversitesi’nin destek verdiği zirvede, ünlü şefler Gökhan Gümüş ve Tarık Kurt, 72 ülkenin gastronomi alanında söz sahibi şeflerini 3 Şubat’ta Ankara’da yerli şeflerle bir araya getiriyor. Gastronomi trendlerinin yanı sıra lezzet keşfine çıkanlara farklı tatların sunulacağı zirvenin gelecek yıllarda da yapılarak gelenekselleşmesi hedefleniyor.
Türk Anadolu mutfağının bütün dünyayı en iyi lezzetlerle doyurabileceğine dikkat çeken Gümüş ve Kurt, on binlerce yıllık yemek kültürünün bütün zenginliğine karşın Türk mutfağının dünyada yeteri kadar tanınmadığını dile getiriyor. Ünlü şefler, Kayseri ve Gaziantep mutfaklarının Fransız mutfağından kat ve kat zengin olduğunun altını çiziyor.