30.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:
Etli kuru fasulye tarifi
Malzemeler
Kuru fasulyenin hazırlanışı
Etli kuru fasulyeyi hazırlamanın ilk adımı olarak kuru fasulyenizi daha kolay pişmesi için bir gün öncesinde suya koyun. Ertesi gün iyice şişmiş kuru fasulyeleri iyice süzdürün. Ardından kuru fasulyeyi hazırlayacağınız düdüklü tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine kuşbaşı yemeklik doğranmış dana etini ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız etleri harlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.
Ardından kavrulmuş etlerin üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Daha sonra düdüklü tencereye kuru fasulyelerinizin üzerini hafifçe geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Ardından üzerine tuzunu ekledikten sonra düdüklü tencerenizin ağzını kapatın ve yüksek ateşte 40 dakika kadar pişirin. Kullandığınız kuru fasulyenin cinsine göre pişirme süreniz değişebilir. Kuru fasulyeyi sürekli kontrol ederek pişirmenizi öneririz. Afiyet olsun.
Püf noktası
Lokanta usulü kuru fasulye yemeğini çoğu kişi sever. Eğer lokanta usulü kuru fasulye yemeği hazırlamak istiyorsanız kullandığınız fasulyenin cinsi çok önemlidir. Genellikle lokantaların kullandığı fasulye cinsi ispir şeker fasulyesi olarak bilinir.
Etli kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da düdüklü tencere kullanılmasıdır. Eğer kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmak istemiyorsanız mutlaka düdüklü tencerede pişirmelisiniz. Aksi takdirde kuru fasulyenin pişmesi çok uzun zaman alacaktır.
Eğer kuru fasulyeyi pişirmek için düdüklü tencere kullanmıyorsanız mutlaka fasulyeleri bir gece önceden suda bekletmelisiniz.
Aynı zamanda kullandığınız tüm malzemelerin taze ve doğal olmasına da dikkat etmelisiniz.