GündemTSK ateş gücünü sergiledi

TSK ateş gücünü sergiledi

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nin Seçkin Gözlemci ve Basın Günü, dün Polatlı General Nahit Şenoğul Tatbikat Alanı’nda yapıldı.

TSK ateş gücünü sergiledi

AYDIN HASAN/POLATLI - D Yavuz Özden - Ateş Serbest 2024 Faaliyeti; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), ateş gücünün ulaştığı üstün seviyeyi ve personelin hedefe yönelik reaksiyon ve ateş kabiliyetlerini göstermek, envanterdeki silah ve sistemlerini özellikle genç personele tanıtmak, kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek amacıyla icra ediliyor.

Haberin Devamı

TSK ateş gücünü sergiledi

Bugün sona erecek faaliyette F-16 savaş uçağından taarruz helikopterine, Fırtına obüslerinden hava savunma sistemlerine, tanksavar silahlardan SİHA’lara, tanklardan keskin nişancı atışlarına kadar muhtelif çap ve tesirdeki sistemlerin atışları başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikata karanın yanı sıra hava ve deniz kuvvetlerinden de toplam 995 personel katıldı. Faaliyet sahasında sergilenen 67 silah sistemi ve platformun 48’u ile atış yapıldı. İlk kez sergilenen 21 silah sisteminin 11’inden de ilk kez atış icra edildi. Yeni nesil Fırtına Obüsü de ilk kez atış yapılan silah sistemleri içinde yer aldı. Faaliyetin dünkü bölümü, Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde kurulan paramotor uçuş ekibinin ilk kez bir faaliyette yaptığı gösteri ile sona erdi.

Haberin Devamı

TSK ateş gücünü sergiledi

Caydırıcılık mesajı

Faaliyetin seçkin gözlemci gününe katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Bu kritik ortamda caydırıcılığımızı, muhtemel tüm senaryolara en iyi şekilde hazır bulunarak ve proaktif politikalar takip ederek sağlayabiliriz” dedi.

TSK ateş gücünü sergiledi