GündemPeş peşe orman yangını haberleri! 3 ilde kontrol altına alındı

Peş peşe orman yangını haberleri! 3 ilde kontrol altına alındı

11.08.2024 - 18:35 | Son Güncellenme:

Tokat, İzmir ve Bursa'da orman yangını çıktı. 3 ilde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Peş peşe orman yangını haberleri 3 ilde kontrol altına alındı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde çıkan orman yangını 7 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, yangında tahmini olarak 40 hektarlık ormanlık alanın etkilendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Erbaa ilçesine bağlı Tepekışla köyü yakınlarında saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ile Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürme çalışmalarına köylüler de destek verdi. Yangın söndürme çalışmaları akşam saatlerine kadar devam ederken, 7 saatlik çalışmanın ardından alevler kontrol altına alındı.

 

Peş peşe orman yangını haberleri 3 ilde kontrol altına alındı

"TAHMİNİ 40 HEKTARLIK ALAN YANDI"

Yangın hakkında bilgi veren Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, "Öğleden sonra 4'ten sonra bir ihbar üzerine bölgedeki hem orman işletmemize bağlı hem bölge müdürlüğümüze bağlı hem Erbaa İtfaiyemiz, Özel İdaremizin araçlarıyla beraber araçlarla ve insan gücüyle gerekli çalışma başladı. Çok ciddi bir alana da yayıldı. Aslına bakarsanız kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyümüştü. Yoğun uğraşlar, vatandaşların katılımıyla beraber şu anda edindiğimiz son bilgi yangının kontrol altına alındığı. Artık şu anda yanan yerlerin de etrafının çevrildiği bilgisini aldık. Soğutma çalışmaları inşallah devam edecek. Herhangi bir aksilik çıkmazsa, böyle bir ters rüzgardır, anormal bir durum olmadığı müddetçe ümidimiz sabaha kadar soğutma çalışmalarına devam edip inşallah kazasız belasız bir şekilde bu yangını atlatacağız. Biz tahmini olarak 40 hektar civarında diye düşünüyoruz ama tabii alandan alacağımız orman işletmemizin en son ifadeleri, onlar büyük ihtimal aktaracaktır. Bizim uzaktan kabaca aldığımız hesaba göre 40 hektarlık bir alan yandı diye tahmin ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri 3 ilde kontrol altına alındı

İZMİR

İzmir'in Karaburun ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Kösedere Mahallesi Boyabağ koyundaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait itfaiye ekipleri ile iş makineleri sevk edildi.

Yerleşim yerlerine yakın noktada devam eden yangında, dumandan etkilenen 3 kişi jandarma ekiplerince kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Ayrıca bölgedeki bir kamp alanında kalan 40 kişi ile 20 evde ikamet eden 60 olmak üzere toplam 100 kişi AFAD, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince tahliye edildi.

Karaburun Kaymakam Vekili Mustafa Özbay, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Toros bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yangının söndürme çalışmalarına bazı vatandaşlar da iş makinesi ve traktörleriyle destek verdi.

Yangın, ekiplerin karadan müdahalesiyle bölgedeki evlere ve kamp alanına sıçramadan kontrol altına alındı.

Peş peşe orman yangını haberleri 3 ilde kontrol altına alındı

BURSA

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale edildi.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki ormanda çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına helikopterle havadan da destek verildi.

2 HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Bursa’da televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu Gündoğdu Mahallesi’nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürdü. Yangına, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arazözler ve su tankerleriyle müdahale ederken, 2 helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına traktörlere bidonlar ve kovalarla yükledikleri sular ve su doldurdukları ilaçlama tankerleriyle destek verdi.

Haberin Devamı

Peş peşe orman yangını haberleri 3 ilde kontrol altına alındı

YANGININ YAYILIMI DURDURULDU

Metrelerce yükselen dumanlar kentin birçok noktasından görülürken, yangının ilerleyişinin durdurulduğu, ancak rüzgar nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, 15 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Bursa'nın Gündoğdu Mahallesi'nde televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu alanda çıkan orman yangını, ekiplerin 5 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Osmangazi, Mudanya, İnegöl belediyeleri, DSİ ve AKUT ekipleri toplam 74 araç, 1 uçak, 3 helikopter ve 227 personelle katıldı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormandaki yangında ilk belirlemelere göre 15 hektar alan zarar gördü.

 

Yazarlar