GündemTiramisu nasıl yapılır? Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir?

Tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir?

18.04.2018 - 17:38 | Son Güncellenme:

İtalyan kökenli bir tatlı olan tiramisu, son yıllarda daha çok ilgi görmeye başlamıştır. Çay ve kahve yanına ikram edilen tatlı, pek çok kişi tarafından beğenilmektedir. Üzeri kahveli veya kakaolu olarak tercihe göre değişik tatlarda yapılabilir.

Tiramisu nasıl yapılır Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir

Tiramisu Tatlısı

Tiramisu, diğer tatlılara oranla yapılışı ve tadı itibariyle fark yaratmaktadır. Akşam çaylarının yanında, ev davetlerinde masadaki yerini alıyor. Üstelik yapımı da gayet kolay!

Tiramisu Kreması İçin Gerekli Malzemeler

• 250 Gr labne peynir
• 3 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı un

Tiramisu Kreması Nasıl Yapılır?

Süt tencereye koyulur. Unu eleyip üstüne eklenir. Sonrasında labne peynir ve toz şeker ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar karıştırılır. İsteğe bağlı mikser de kullanılabilir. Kıvamı koyulaşınca vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır. Soğumaya bırakılır.

Tiramisu Tarifi Malzemeleri

• Hazır kedidili veya pandispanya
• Pasta pişirme kâğıdı
• 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 2 tatlı kaşığı kakao

Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Servis tabağına, pasta pişirme kâğıdı konulur. Kedidili veya pandispanya keki servis tabağına güzelce yerleştirilir. Türk kahvesi bir miktar ılık suya konur ve hafif karıştırılır. Kekin alt tarafı, kahve ile ıslatılır. Üzerine kremanın bir kısmı güzelce yayılır. Sonra kekin diğer kısmı kapatılır ve tekrar ıslatılır. Birkaç saat dolaba konur ve soğutulur. Soğuduktan sonra üzerine kakao ve Türk kahvesi karıştırılıp serpilir. Servis edilir. Afiyet olsun.
**İsteğe bağlı olarak tiramisunun pandispanya keki elde de yapılabilir.

Tiramisu Pandispanya Keki Tarifi

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı nişasta
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu

Tiramisu Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

Pandispanya kekini yapmak için ilk önce şeker ile yumurta güzelce çırpılır. Dilerseniz mikser kullanılabilir. Köpürene kadar çırpılması idealdir. Çırpma işlemine bittikten sonra kap kenara konur. Farklı bir kapta, kabartma tozu, nişasta, un ve kakao karıştırılır. Güzelce karıştıktan sonra yumurta ve şekerin üzerine ilave edilir. Yağlanan fırın tepsisi hafif hafif unlanır. Fırın ısıtılır. Kek, tepsiye dökülür. 170 derecede fırına atılıp pişirilir. 30 dakika kadar pişirilmesi idealdir.