19.04.2018 - 14:52 | Son Güncellenme:
MALZEMELER
HAZIRLIK
Tarif bütün aile için uygundur. Eğer kişi sayısı az ise veya daha fazla ise oranlar kısılabilir veya arttırılabilir. İlk olarak pirinçler yarım saat sıcak suda bekletilir. Soğan yemeklik kavrulur ve havuç ve patates biraz büyük olacak şekilde doğranır.
YAPILIŞI
1) Kıymayı bir kaba alıp üzerine bekletilen pirinç ilave edilir. Tuz ve karabiber göz kararı eklendikten sonra el ile yoğurulmaya başlanır.
2) Kıyma istenilen kıvama geldikten sonra küçük misketlere benzeyecek şekilde yoğurulur. Bu işlemi yaparken el ıslatılırsa daha rahat küçük toplar elde edilir. Çok büyük yapılmamalı çünkü pirinç pişerken şişip irileşir.
3) Yuvarlama işlemi sonrası tencereye zeytinyağı döküp doğranmış soğanlar kavrulmaya alınır. Soğanlar öldürüldükten sonra, salça eklenip karıştırılmaya başlanır ve su ilave edilip 3-4 dakika kadar kaynaması için başında beklenmesi gerekir.
4) Kısa süreli kaynamanın ardından önceden doğranmış havuçlar, bezelyeler ve köfteler tencereye atılıp kapağı kapatılır. Bezelye ve havuçlar yumuşadıktan sonra son işlem olan patatesleri de ekleyip yemeğin tamamen pişmesi için 10 dakika kadar beklenmesi gerekir.
Sulu köfte yemeği hazır. İsteyen üzerine maydanoz koyup servise sunabilir. Afiyet olsun!