GündemSon dakika: Tatil cennetinde felaket! Korkunç görüntüler

Son dakika: Tatil cennetinde felaket! Korkunç görüntüler

17.09.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan ormanlık alanda sabah saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik olmazsa 'kontrol altında' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Tatil cennetinde felaket Korkunç görüntüler

Edinilen bilgilere göre, saat 10.30 sıralarında Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi Karaöz koylar mevkiinde yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belli olmayan yangına, ekiplerin müdahalesi gün boyu devam etti. Rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangına, yangınına 50 arazöz, 4 amfibik uçak, 7 helikopter, 6 dozer müdahale etti.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI: ORMANDAKİ EVLER BOŞALTILDI
Yangınındaki son durumla alakalı Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, orman içerisinde ve yakınındaki bir çok seranın yandığını belirterek, “Tam kontrol altına alındı derken rüzgarın etkisiyle tepeye doğru tekrar başladı. Orman içerisinde bulunan evler açısından tehdit bulunuyor. Ancak tüm evler boşaltıldı. Ölü ya da yaralımız yok” dedi.

SERALAR YANDI
Özellikle seralarda büyük ölçüde zarar meydana geldiğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, “Orman bölgesine yakın ve orman içerisinde seralarda büyük ölçüde zarar var. Hepsi yandı. Birkaç tane işçi evi dediğimiz küçük ev yandı. Aktaş mevkiinde normal bir ev yandı. Tam kontrol altına alındı derken rüzgarın etkisiyle tepeye doğru tekrar başladı. Şuanda helikopter ve uçaklar müdahale ediyor ama pek kontrol altına alınabilmiş değil. Alan çok geniş” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Yangının sadece orman içerisindeki evlerde tehdit oluşturduğunu aktaran Göven, “Orman içerisi ve yakınındaki tüm evler boşaltıldı. Herhangi bir can kaybı ya da yaralımız yok. İtfaiye ekiplerimiz ve orman müdürlüğümüze bağlı ekipler hem yerden hem karadan canla başla müdahale ediyor” diye konuştu.

BÖLGEDE BAŞKA BİR YANGIN DAHA ÇIKTI
Öte yandan sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntülerde yangına 2 kilometre uzaklıkta çıkan başka bir yangın vatandaşlar tarafından söndürüldü. Vatandaşlar arasında geçen konuşmada, “Mavi Kentte orman yangını var. Aktaş mevkiinde de yangın var. Biz burayı söndürdük. Daha sönmedi. Bakın yangın yeri nerede 2 bin metre var. Biz müdahale ettik. Duman çıkar çıkmaz müdahale ettik. Vatandaşlık görevimizi yaptık” dedi.

Öte yandan yangının seralara sıçradığı görüntüsü de vatandaşlar tarafından paylaşıldı.