GündemSınırda 5.2 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi

Sınırda 5.2 büyüklüğünde deprem! Türkiye'den de hissedildi

16.08.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

AFAD, Suriye'nin Hama şehrinde 3 dakika arayla 5,2 ve 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen deprem, Kilis, Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi. Peki yaşanan iki deprem Türkiye'de afete neden olur mu? Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13,15'te merkez üssü Suriye'nin Hama şehri olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin Hatay'ın Yayladağ ilçesine 119,90 kilometre mesafede gerçekleştiği belirlendi.

Haberin Devamı

Hama'da saat 13.18'de ise 4,2 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Bu depremin ise Hatay'ın Altınözü ilçesine 107,25 kilometre mesafede olduğu kaydedildi. Depremlerin 7,16 ve 7,1 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

Sarsıntı, Kilis, Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi.

Sınırda 5.2 büyüklüğünde deprem Türkiyeden de hissedildi

SOKAKLARA ÇIKTILAR

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Yayladağı ile İskenderun ilçesinde bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Cuma namazı sırasında depreme yakalanan bir vatandaş, "Tam namaz bitecekken depremi hissettik" dedi.

Depremin 10 saniye sürdüğünü belirten bir başka vatandaş ise, "Bayağı şiddetliydi. Masada çalışırken kitaplarım döküldü. Kapılar sallandı, hemen hemen sokağa çıktık" diye konuştu. Ufuk AKTUĞ- Emek ÇAKILI (DHA)

Haberin Devamı

HATAY VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun kendilerine intikal etmediğini belirterek, “AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgi doğrultusunda yakın zamanlı Hama (Suriye) merkezli iki deprem meydana gelmiştir. Saat 13.15'te 5.2 büyüklüğünde, saat 13.18'te ise 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmayıp 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı Yayladağı ve Altınözü ilçelerimize AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

SURİYE'DEKİ 5.2'LİK DEPREMDE 12 KİŞİ YARALANDI

Salamiyah Ulusal Hastanesi Direktörü Usame Malham yaptığı açıklamada, 12 kişinin panikle kaçıştığı sırada yere düşerek yaralandığını, 5 kişinin ise panik atak geçirdiğini belirtti.

Öte yandan pazartesi gecesi Hama'nın 28 kilometre doğusunda 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 65 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

“BİZDE AFET OLUŞTURACAK DEPREM YAPAMAZ”

Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen depreme dair açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, “Suriye’de Hama yöresinde peş peşe depremler oluyor. Depremler Hatay’a yakın, hissediyoruz. Ama aynı fayın devamı Hatay’da kırıldı, bizde afet oluşturacak deprem yapamaz”

Sınırda 5.2 büyüklüğünde deprem Türkiyeden de hissedildi