GündemSon dakika | Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda kişi için gözaltına alındı

Son dakika | Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda kişi için gözaltına alındı

11.06.2019 - 06:35 | Son Güncellenme:

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yeni eğitim yapılanmasına  yönelik  soruşturma kapsamında 49 zanlı gözaltına alındı.  Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik mahrem imam soruşturmasında 52 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Son dakika | Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda kişi için gözaltına alındı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'nin yeni eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında MİT Bölge Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün yeni eğitim yapılanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen ekipler, örgütün kapatılan dershanelerine alternatif olarak açıldığı iddiasıyla Adana, Hatay ve Mersin'de 6 özel eğitim ve etüt merkezine operasyon düzenledi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 49'u gözaltına alındı.

Son dakika | Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda kişi için gözaltına alındı

Firari 5 şüphelinin arandığı bildirildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY'nin yeni eğitim yapılanması çerçevesinde, dershanelerin kapanmasının ardından örgüt üyeliğinden işlem yapılan ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen öğretmenlere maddi kaynak sağlamak, eleman temin etmek amacıyla örgütsel işlem yapılmayan şahıslar üzerinden etüt merkezleri açıldığı belirtilerek bu merkezlerde darbe girişiminin ardından ihraç edilen ve haklarında arama kararı bulunan şahısların kayıt dışı olarak çalıştırıldığının değerlendirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

48'İ MUVAZZAF 52 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında 48'i muvazzaf asker 52 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen 50 astsubay ile bu kişileri yönetip yönlendiren 2 "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

Gözaltı kararı çıkarılan şüpheli askerlerin 48'inin aktif görevde olduğu, diğer 2 astsubay hakkında idari tedbir uygulandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 25 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 33 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Ayrıca hakkında gözaltı kararı verilen 2 mahrem imamın, önceki operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadelerinde isimlerinin geçtiği belirtildi. Şüphelilerden birinin Tarım ve Orman Bakanlığında diğerinin ise Sağlık Bakanlığında aktif görevde olduğu öğrenildi.

KOCAELİ MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU

Kocaeli'de FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 14 askeri personelle bu askerlerden sorumlu 'mahrem abi' hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDYnin TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 3ü görevde, 5i meslekten ihraç, 3ü açığa alınan, 3 eski askeri öğrenci olmak üzere 14 askeri personel ve bu kişilerden sorumlu 'mahrem abi' hakkında gözaltı karar verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah Kocaeli merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya, Muğla, Kahramanmaraş, Balıkesir, Eskişehir ve Mersin'de operasyon düzenledi.

1 yarbay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 3 eski askeri öğrenci, 5 astsubay ve mahrem abinin gözaltına alınması için operasyonun sürdüğü bildirildi.