GündemSon dakika… Meteoroloji’den ‘yüksek sıcaklık’ alarmı! İstanbul dahil: 8 derece birden yükselecek

Son dakika… Meteoroloji’den ‘yüksek sıcaklık’ alarmı! İstanbul dahil: 8 derece birden yükselecek

18.08.2024 - 10:08 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bugün için birçok kentte sağanak uyarısı yapıldı. Yarın itibarıyla ise Marmara’da İstanbul dahil tüm yurt için sıcaklık alarmı verildi. Sıcaklıkların 3 ila 8 derece yükseleceği belirtilirken yetkililer vatandaşları dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Son dakika… Meteoroloji’den ‘yüksek sıcaklık’ alarmı İstanbul dahil: 8 derece birden yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Bingöl, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen Ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı tahmin ediliyor.

Son dakika… Meteoroloji’den ‘yüksek sıcaklık’ alarmı İstanbul dahil: 8 derece birden yükselecek

DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların derecesi:

Ankara: 29-37, İstanbul: 31-33, İzmir: 33-36, Konya: 28-36, Antalya: 33-39, Adana: 35-37, Kocaeli: 32-35, Bolu: 30-33, Samsun: 30-32, Trabzon: 28-30, Tokat: 30-40, Erzurum: 28-33, Diyarbakır: 38-42, Hatay: 33-36 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Son dakika… Meteoroloji’den ‘yüksek sıcaklık’ alarmı İstanbul dahil: 8 derece birden yükselecek

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 31

İstanbul: Az bulutlu ve açık 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık 36

Samsun: Az bulutlu 31

Trabzon: Az bulutlu 29

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Haberin Devamı

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 38