GündemSon dakika... Meteoroloji’den tüm yurt için yeni uyarı! Kar, sağanak, fırtına geliyor

Son dakika... Meteoroloji’den tüm yurt için yeni uyarı! Kar, sağanak, fırtına geliyor

16.10.2024 - 13:53 | Son Güncellenme:

Meteoroloji tüm yurt için yeni uyarıda bulundu. Bu gece itibarı ile sıcaklıklar düşüyor kar, sağanak ve gök gürültülü sağanak geliyor. Yarın 13 kent için sarı kodlu uyarı geldi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika... Meteoroloji’den tüm yurt için yeni uyarı Kar, sağanak, fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarının kuzey ve batı kesimlerimizden başlamak üzere Ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Soğuk havayla birlikte Kuzey, İç ve Doğu Bölgelerimizde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu’nun Kuzey Doğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Önümüzdeki hafta başına kadar bazı illerimizde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU BÖLGELERİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Haberin Devamı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, yurdun doğu kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, bu gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa'nın kuzeydoğusu, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van'ın kuzeybatısı, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ile Iğdır'ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, bu gece saatlerinde itibaren Giresun'un doğusu, Trabzon'un batısıyla Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

YARIN 13 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji yarın için "Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır" da sarı kodlu uyarıda bulundu.

Son dakika... Meteoroloji’den tüm yurt için yeni uyarı Kar, sağanak, fırtına geliyor

4 KETN İÇİN KAR UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün kuzey bölgelerde rüzgar kuzeye dönüyor. Güneşli günler geride kaldı yağış kuzey ve doğu bölgelerde başlıyor. Yarın ve hafta sonu Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da KAR yağışı görülebilecek. Sıcaklıklar bu akşamdan itibaren güney ve batıda 4-5 iç ve doğuda 7-8 derece düşecek

İstanbul hakkında da konuşan Prof. Dr. Şen, “İstanbul bugün aralıklı yağmurlu 21C. Yağmur kuvvetli değil hafta sonuna kadar devam edecek yarın 16 derece. İzmir 28 yarın 24 C. Ankara 23 yarın yağmurlu 14 C. Marmara ve Kuzey Ege de rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek.  Cuma günü Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan’da kar yağışı görülecek”

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji’den tüm yurt için yeni uyarı Kar, sağanak, fırtına geliyor