Gündem Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı! İstanbullular yarına dikkat

Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı! İstanbullular yarına dikkat

28.06.2024 - 17:15 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir ile zamanla Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı İstanbullular yarına dikkat

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı İstanbullular yarına dikkat

İSTANBULLULAR YARINA DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün cuma Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar kuvvetli, öğleden sonra Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya için yerel yağış var. Sıcaklıkta değişiklik yok ortalamanın 1-2 derece üzerinde. Yarın İstanbul’un kuzey ilçelerinde hafif yağmur görülebilir”

ÖNCE SICAKLIK ARTIŞI SONRA SAĞANAK

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, “Haziran ayını batıda yağmursuz ve sıcak bitireceğiz. Hafta başı 1 Temmuz Marmara dahil batı ve iç bölgelere tekrar aşırı sıcaklar geliyor. Haftanın ilk yarısında Doğu ve Karadeniz bölgesinde yağışlar kuvvetli. Önümüzdeki haftanın 2. yarısında Marmara’da kuvvetli yağış görünüyor”

YARIN 6 KENTTE SARI ALARM

Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa

Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı İstanbullular yarına dikkat

BATI KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE  FIRTINA

Yapılan son değerlendirmelere göre; 29.06.2024 Cumartesi günü Marmara'nın güneyi ile Ege'nin batısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 kısa süreli 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İZMİR İÇİN 'KUVVETLİ RÜZGAR' VE 'FIRTINA' UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi İzmir genelinde kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Açıklamada, “İzmir il genelinde rüzgarın, 29.06.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor" denildi. Açıklamada, fırtınayla ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.

Haberin Devamı

 

Son dakika… Meteoroloji’den sıcaklık ve sağanak alarmı İstanbullular yarına dikkat