GündemMeteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı! 4 Eylül'e kadar dikkat

Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı! 4 Eylül'e kadar dikkat

31.08.2024 - 12:49 | Son Güncellenme:

Meteoroloji güncel haritayı değiştirdi ve bir son dakika uyarısı geldi. İstanbul’un 4 ilçesi dahil 15 kentte sarı, 2 kent için turuncu alarm verildi. Toplam 17 kent için uyarıda bulunan yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Öte yandan İstanbul için AKOM'dan da flaş bir uyarı geldi. İşte tüm yurdu bekleyen sağanak ve yüksek sıcaklık detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çorum ve Afyonkarahisar çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji ve AKOMdan İstanbul için uyarı 4 Eylüle kadar dikkat

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların. Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

MARMARA İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahminlere göre, bugün Marmara'da beklenen gök gürültülü sağanak, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde yerel kuvvetli, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ile Tekirdağ'ın Saray ilçelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacak.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara Bölgesi'ndeki sağanak yağışlar yarın sabah son bulacak.

Meteoroloji ve AKOMdan İstanbul için uyarı 4 Eylüle kadar dikkat

15 KENT İÇİN SARI 2 KENT İÇİN TURUNCU ALARM

“Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük, Osmaniye” için sarı “Kırklareli, Tekirdağ” için turuncu alarm verildi.

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM bugün İstanbul genelinde akşam saatlerine kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. AKOM’un açıklamasında, “İstanbul’da güne 24 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte gök gürültülü sağanak yağmur ile başlandı. Sabah saatlerinde başlayan yağışlar akşam saatlerine kadar aralıklarla sürecek. İstanbul il genelinde yerel kuvvetli olması beklenirken, sıcaklıklar ise 29 derece civarında seyredecek” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

4 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

İstanbul'da 4 Eylül'e kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenirken yağışların bölgesel olarak kısa süreli kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, hava sıcaklıklarının 6 Eylül'e kadar mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

“ÇOK ŞİDDETLİ YAĞIŞ”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Cumartesi Kırklareli’nde öğleden sonra akşam ve gece İğneada, Demirköy, Kıyıköy, Saray, Vize çok şiddetli yağış olabilir su baskınına dikkat. Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Çankırı, Ardahan, Kars, Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış var.

Bugün İstanbul sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuzey batı çevresinde öğlen saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 27 derece. Ankara öğleden sonra sağanak yağışlı 30, İzmir 31, Antalya iç kesimler yağmurlu 32”

Haberin Devamı

Meteoroloji ve AKOMdan İstanbul için uyarı 4 Eylüle kadar dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinden sonra il genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 27

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor 29

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 31

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 34

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 30

Haberin Devamı

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor 27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38